Adjudicada l'auditoria de l'impacte ambiental del turisme per 37.900 euros

L'empresa ha d'analitzar els efectes per l'emissió de gasos i per la generació de residus

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia CalvóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va adjudicar ahir a l'empresa BMS Consultoria Estratègica SAU per un import de 37.900 euros una auditoria per avaluar l'impacte ambiental del sectorturístic, segons ha informat el Govern en un comunicat. Els treballs corresponen al compromís establert al20 de l'Acord de reconeixementde la crisi climàtica i de declaració de l'estat d'emergència climàtica i ecològica(DEC) en l'àmbit del sector turístic, segos precisa l'executiu.

Aquest acord estableix que s'ha de fer unaauditoria ambiental dels sectors econòmics turístic, comercial, industrial i de la construcció en el termini de tres anys. La tasca de l'adjudicatària del concurs públic ésanalitzar "l'impacte mediambiental derivat de l’emissiódels gasos d'efecte hivernacle o quantitat de generació de residus així comaspectes relacionats amb les necessitats de consum (per exemple, energètic) i deproducció d'aquests sectors", assenyala Govern.

El compromís fixat amb la declaració aprovada pel Consell General el gener del 2020 "ésmobilitzar coherentment els recursos necessaris per reduir les emissions anuals noabsorbides de gasos d'efecte d'hivernacle en un mínim de 37% a l'any, a horitzó2030". I s'ha d'impulsar la transició cap a la neutralitat de carboni enel context de l'Objectiu de desenvolupament sostenible 13.

tracking