x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SOCIETAT

Andorra baixa al lloc 39 en llibertat de premsa

Reporteros Sin Fronteras fa baixar el país de la 37a posició perquè considera que els poders entrellaçats condicionen la seva autonomia
Mapa de la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa del 2021

Mapa de la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa del 2021

Mapa de la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa del 2021

Actualitzada 21/04/2021 a les 11:45
L'organització internacional Reporteros Sin Fronteras (RSF) classifica Andorra en la posició 39a en l'informe que ha fet públic aquest dimarts sobre la Classificació Mundial de Llibertat de Premsa 2021, que classifica els països de millor a pitjor. El Principat feia tres anys que estava en la 37a posició, per la qual cosa aquest canvi suposa un empitjorament des del punt de vista de la llibertat d'informació. L'organització considera que al país hi ha poders entrellaçats que condicionen aquesta autonomia.

L'estudi reitera que encara que la Unió Europea ja no considera Andorra oficialment com un paradís fiscal, el país encara està lluny de desfer-se d'aquesta reputació. L'organització considera que el sector financer continua tenint una gran influència i que els mitjans de comunicació es mantenen subjectes a les empreses privades, al govern i l'església. Afegeixen que aquesta realitat agafa més rellevància si es té en compte que per les petites dimensions del país, hi ha poc espaia la privacitat, l'anonimat i la independència dels periodistes, factors que són indispensables per aconseguir aquesta llibertat de premsa.

Reporteros sin Fronteres, afegeix que durant el 2020, tot i que Andorra tenia una de les taxes de Covid-19 per habitant més altes del món i restriccions imposades per França i Espanya, que van fer patir al Principat una crisi econòmica i sanitària com mai abans, els mitjans de comunicació no van criticar suficient la gestió de la pandèmia per part del govern. L'organització afirma que això probablement és degut al fet que els grans mitjans reben ingressos per publicitat institucional. Consideren doncs, que la relació entre poder i mitjans a Andorra continua sent poc transparent i es manté el model de vincles estrets i opacs que marquen la governança del país.
En la classificació d'enguany, Noruega ha quedat en primera posició seguida de Finlàndia.
Etiquetes
  • #10 2015
    (21/04/21 18:41)

    Ránking del 2015:
    Las evoluciones que marcaron 2015

    Las caídas Andorra (32), que registra la mayor caída, paga el precio de la falta de independencia de los medios de comunicación frente a los poderes económico, político y religioso. Los recurrentes conflictos de interés y la gran dificultad que tienen los periodistas para cubrir las actividades de los bancos de Andorra, a lo que se suma la falta de textos jurídicos que protejan la libertad de información –en especial el secreto de las fuentes de los periodistas–, hicieron que el país descendiera 27 posiciones.

    Respondre
  • #9 JournalismHustle
    (21/04/21 17:30)

    Mr.Reixach té quelcom a veure amb això

    Respondre
  • #8 Trista realitat
    (21/04/21 16:56)

    Els mitjans de comunicació estan subjectes als poders de les grans empreses privades, el govern i l'Església, a això cal sumar-li la censura diària en els comentaris dels lectors, ja no hi ha premsa lliure, ja no existeix el periodisme d'investigació que en altres temps han ajudat a destapar a governs i institucions corruptes com els que avui ens està tocant viure.

    Respondre
  • #7 Gerard
    (21/04/21 14:46)

    El que és estrany és que només perdi dos llocs.

    Respondre
  • #6 Creadors d'opinió
    (21/04/21 14:36)

    El periodisme s'ha venut als seus finançadors, així funcionen els mitjans d'informació, mai mossegaran la mà que els dóna de menjar.
    En un supòsit Estat de Dret, el ciutadà hauria d'estar ben informat, però si el pròpi poder o Status Quo està darrere de la informació, qui controla el poder que finança els mitjans de comunicació? Calen mitjans independents que no estiguin finançats per empreses o per el pròpi Estat

    Respondre
  • #5 Carles
    (21/04/21 13:16)

    Això posa mes que mai en evidencia les dos Andorres.    Es trist que ens ho tinguin que dir de fora, es tanta la diferencia dels que ens hem de aixecar d'hora cada dia que ara amb la pandèmia tenim angoixa e incertesa si les nostres empreses hauran de tancar. En cambi els funcionaris viuen a un altre món, no saben que està havent-hi una pandèmia.     Però clar, no diguis res perquè juntament amb les seves famílies son un percentatge molt important del país i la prensa els apoya i no ens enganyem, viuen tots del cuento !

    Respondre
  • #4 El dissident incòmode
    (21/04/21 12:26)

    Ningú se la juga, i no vol quedar marcat, apartat i sense feina.

    Tot sigui pel règim i les llistes negres!.

    Respondre
  • #3 normal
    (21/04/21 12:17)

    Normal. No parlem de la premsa a llatino-América! oi? 179 posició per a Corea del Nord i en la darrera i última posició
    180: Eritrea.

    Respondre
  • #2 Quart poder
    (21/04/21 12:13)

    La premsa del règim està subvencionada pels poders fàctics, res més a dir ...

    Respondre
  • #1 No he quedat amb shock
    (21/04/21 11:54)

    Normal,aquí sols és pública el que govern vol que es digui,res de nou,per segons què som molt moderns i per segons que encara tenim de descobrir la roda

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts