L'Agència Europea del Medicament avala l'ús de la vacuna Janssen

L'entitat accepta que hi pot haver una relació entre el vaccí i els casos de trombosi, però es tracta de casos molt rars i el benefici és major que no el risc de l'administració

La vacuna de Janssen és d'una única dosiJ&J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè de seguretat de l'Agència Europea del Medicament (EMA en les sigles en anglès) s'ha posicionat a favor de la vacuna Janssen, després de verificar que, malgrat que hi pot haver relació entre la vacuna i casos de trombosi, es tracta d'episodis molt rars i que, per tant, és molt major el benefici que no pas el risc de l'administració. "Covid-19 està associat amb un risc d'hospitalització i mort. La combinació informada de coàguls sanguinis i plaquetes baixes en sang és molt rara, i els beneficis generals de la vacuna Covid-19 Vaccine Janssen en la prevenció de Covid-19 superen els riscos d'efectes secundaris", assenyala l'avaluació científica de l'EMA.

Així, igual que va fer fa dues setmanes amb la vacuna d'AstraZeneca, el comitè de seguretat de l'EMA conclou que s'ha d'agregar un advertiment a la informació del producte per a la vacuna Covid-19 Janssen i que aquests episodis haurien d'incloure com a efectes secundaris molt rars de la vacuna.

Dimecres passat la companyia farmacèutica anunciava que retardava el llançament de la seva vacuna contra la Covid-19 a Europa, després de la paralització als Estats Units pels sis casos d'esdeveniments trombòtics en persones vacunades amb la seva injecció, després d'administrar més de 6,8 milions de dosis de la vacuna.

tracking