El 30% de la població ha rebut una dosi de vacuna contra la Covid

Espot, Sánchez i Costa defensen la vacunació universal com únic mitjà per sortir de la crisi

El cap de Govern, Xavier Espot durant la rebuda dels caps d'Estat i de GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha obert aquesta tarda elconversartoride Caps d'Estat i de Govern en el marc de la Trobada empresarial Iberoamericana. En el seu parlament, el cap de Govern ha deixat clar que "la vacunació és l'únic que ens permetrà sortir de la crisi actual" i ha agraït especialment a Espanya i França l'accés a les vacunes que han proporcionat, així com la importància del programaCovaxa escala global. En aquest sentit, el cap de Govern ha explicat que "Andorra ja hem vacunat en primera ronda a un 30% de la població i en un 10% en segona ronda". A més a més, Espot ha exposat l'estratègia de cribratges massius que ha fet el Principat.

La vacunació és un altre dels punts que ha volgut destacar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha afirmat que "subscric les paraules del cap de Govern". El líder de l'executiu hispà ha destacat que "la pandèmia ens ha demostrat que no podem fer res sols". Finalment el president ha dit que "la recuperació ha de ser transformadora" i ha assenyalat que cal aprofundir en "la internacionalització", tot seguit ha passat la pilota al primerministreportuguès,AntonioCosta, que a més a més ostenta la presidència de torn a la Unió Europea. El dirigentlusha afirmat que "Aquesta crisiés una crisi global, i només sortirem treballant en conjunt. La primera necessitat és obtenir i assegurar el succés de la vacunació, no hi haurà recuperació sense vacunació. Ha de ser global nomésestaremprotegits quan tots estiguem protegits".

Noobstantaixò, el programaCovaxha generat controvèrsia, ja que el president de Guatemala,AlejandroGiammatei, l'ha criticat amb duresa i ha afirmat que "Covaxés un fracàs" i ha explicat que el seu país ha encomanat tres milions de dosis i només n'han rebut 80.000 mil. "N'hem rebut més del'Índiaoels Sputnikque hem comprat ara". FinalmentGiammateiha advocat perquè hi hagi més "solidaritat" entre els països pels reptes com el canvi climàtic o la protecció dels recursos hídrics. El president de la República Dominicana,LuisAbinader, s'ha sumat ales crítiques del programaCovaxi ha lamentat que en la gestió de les vacunes "ha faltat creativitat". I ha afegit que "de la manera que sigui s'ha d'accelerar el procés de vacunació, perquè ésla únicamanera de sortir de la crisi".

Pla de vacunació

Segons les dades del ministeri de Salut, durant l'última jornada de vacunacions al Principat, que va ser diumenge passat, es van administrar 1.152 dosis del vaccí. En concret, des de l'inici del Pla de vacunació ja se n'han administrat 26.414. Aquests dies, segons va informar l'executiu, no es durà a terme l'administració del vaccí i es reactivarà a mitjans d'aquesta setmana amb aquelles persones que ja estaven pendents i havien estat citades amb anterioritat.

tracking