Cimera Iberoamericana

Espot inaugura oficialment la Cimera Iberoamericana

Soldeu acollirà demà a partir de les 16 h la reunió plenària

Fotografia oficial amb tots els mandataris presents a la Cimera, a SoldeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXVII Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern ha estat inaugurada oficialment aquest vespre a Soldeu pel cap de Govern, Xavier Espot. En el discurs realitzat a l'Hotel Sport Village, el líder de l'Executiu ha parlat del Principat i la seva història, i ha assegurat que "l'elecció d'Andorra com a seu de la Cimera no podria ser més encertada".

Poc abans del discurs d'Espot, ha estat el torn per a la fotografia oficial amb tots els mandataris dels cinc països presents al país. Demà serà el torn de la reunió plenària, que tindrà lloc a partir de les 16 h al mateix Hotel Sport Village, concretament a la Sala Valira. Espot serà novament qui inaugurarà l'acte, i seguidament parlarà la Secretaria General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, com ha fet també en la cerimònia d'inauguració oficial d'aquest vespre a Soldeu, en la qual també hi ha intervingut el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, i el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Després dels discursos d'Espot i Grynspan, serà el torn per a la intervenció dels presidents dels 22 països iberoamericans, i finalment es farà el traspàs de la Secretaria Pro Temporare a la República Dominicana, seu de la propera Cimera.

tracking