El nombre de contagis té un petit repunt amb 59 nous casos positius

La xifra de casos actius és de 489 i els pacients hospitalitzats es mantenen en 24

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jornada d’ahir va trencar la tendència a la baixa en el nombre de persones contagiades pel coronavirus, ja que el ministeri de Salut, en la seva actualització diària va informar que es van produir un total de 59 casos positius de Covid-19 en les darreres 24 hores.

No obstant això, a l’altre costat de la balança, un total de 54 persones havien superat la malaltia i el balanç de casos actius quedava en 489, cinc més dels que hi havia divendres. Pel que fa a les defuncions, es van mantenir en 123. Així doncs, des que va començar la pandèmia amb els primers contagis ara fa poc més d’un any, 12.771 persones s’han contagiat de la malaltia, mentre que 12.159 l’han superat.

El sistema sanitari, tot i comptar amb una alta ocupació, té una situació estable. No han augmentat el nombre de persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, que es manté en 24. D’aquestes, 9 es troben a la unitat de cures intensives, 7 de les quals amb necessitat de respiració assistida; les 15 restants es troben internades a l’ala Covid. Cal tenir en compte, però, que una de les persones que es trobava a planta ahir ha passat a l’UCI. A la planta de Covid Geriàtric d’El Cedre no hi ha persones ingressades amb el virus.

En relació amb el pla de vacunació, en el darrer dia s’han administrat 1.229 dosis de vacunes, i el total de vaccins inoculats des que es va poder iniciar el procés és de 24.079. Cal destacar que, durant el dia d’ahir, i com ja ve passant en els darrers dies, diferents personalitats polítiques van passar per l’antiga plaça de Braus perquè se’ls administrés la vacuna d’AstraZeneca. Concretament, ahir va ser el torn del president del grup parlamentari del PS, Pere López; la presidenta suplent del grup de Demòcrates, Mònica Bonell, i la consellera general de la mateixa formació, Berna Coma. Tots van compartir a les xarxes socials el moment de la punxada.

Les afectacions al sistema escolar creixen i ja hi ha un total de 16 aules en vigilància activa, 5 de les quals es troben totalment confinades, mentre que les 11 restants tenen aïllaments parcials i 3 estan sota vigilància passiva.

tracking