Un estudi d'Oxford equipara la seguretat de Pfizer amb la d'AZ

Especifica que hi ha més risc de patir un coàgul a causa de la Covid que de la vacuna

Un estudi d'Oxford equipara la seguretat de Pfizer amb la d'AZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un estudi elaborat per la Universitat d’Oxford equipara la seguretat de les vacunes d’ARN (Pfizer i Moderna principalment) amb la d’Astra Zeneca. En aquest sentit, les anàlisis efectuades van reportar que de les persones a les quals s’havia administrat el vaccí de Pfizer o Moderna havien patit un coàgul sanguini de trombosi, el que es coneix com a trombes, en quatre casos per cada milió de dosis administrades. En fer la mateixa comprovació amb la vacuna d’AstraZeneca, al desenvolupament de la qual també va participar la universitat britànica, la xifra era pràcticament igual, ja que s’havien produït trombes en cinc casos per cada milió d’inoculacions efectuades.

No obstant això, el mateix estudi dirigit pel professor Paul Harrison i el doctor Maxime Taquet, del departament de Psiquiatria de la Universitat d’Oxford i del Centre d’Investigació Biomèdica de Salut, va presentar una altra situació: el risc de patir un trombe és de vuit a deu vegades superior per a les persones menors de 30 anys que han patit la Covid-19 que no pas per a les que estan vacunades, i en comparació amb la línia de base el risc és 100 vegades més elevat.

Harrison va afirmar que l’estudi havia fet aflorar dues conclusions importants. “La Covid-19 augmenta notablement el risc de trombes, que se suma a la llista de problemes de coagulació de la sang a causa de la infecció”, i va afegir que “el risc de patir-ne és més elevat que no pas en la vacunació”. Finalment, Harrison va apuntar que “cal tenir-ho en compte a l’hora de considerar els equilibris de riscos i beneficis de la vacunació”. Per la seva part, Taquet va destacar que “els senyals que la Covid-19 està relacionada amb els trombes, amb el trastorn de coagulació del fetge, són clars i cal prendre’n nota”. L’estudi, però, afirma que “cal més investigació” per veure si els casos de coàguls provocats per les vacunes són per la mateixa causa del coronavirus o bé per una altra.

tracking