Benazet fa una crida a la calma pels quatre casos de Covid a El Cedre

Benazet sosté que els quatre positius no revesteixen gravetat i defensa la protecció dels vaccins

Benazet fa una crida a la calma pels quatre casos de Covid a El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va comparèixer ahir en roda de premsa i va donar explicacions al respecte dels quatre casos positius detectats al centre sociosanitari El Cedre. “Vull donar un missatge de tranquil·litat. Més que un brot són uns casos de persones vacunades. La seva evolució serà correcta i no ens ha de preocupar”, va afirmar. Segons va explicar Benazet, dos dels padrins infectats i l’auxiliar d’infermeria contagiada es mantenen asimptomàtics, mentre que hi ha un resident amb un quadre clínic lleu.

“Com s’ha reportat des de l’inici de la creació de la vacuna amb l’experiència britànica i israeliana, sí quei és possible la infecció. El que fan les vacunes és protegir i evitar desenvolupar formes greus de la malaltia”, va exposar el titular de Salut per tallar d’arrel els dubtes que puguin sorgir sobre l’eficàcia dels vaccins. “Diumenge a Israel ja deixaran de portar la mascareta”, va apuntar Benazet com a dada per refermar la confiança en la vacuna de Pfizer, fàrmac que van rebre a final de gener tres dels contagiats a El Cedre per Covid-19. Precisament, va indicar que els tres padrins s’havien vacunat en no haver passat la malaltia, mentre que l’auxiliar d’infermeria encara disposava d’anticossos en haver superat la malaltia fa uns mesos.

Benazet va exposar que els tres residents que van donar positiu van ser traslladats a l’hospital “per un tema logístic de poder seguir el seu aïllament”, mentre que l’auxiliar d’infermeria contagiada roman confinada al seu domicili. Sobre les visites al centre sociosanitari, Benazet va assegurar que fins que no es finalitzi l’estudi epidemiològic aquestes no es tornaran a reprendre, tot i que va augurar que “se solucionarà en els propers dies”. Respecte a la política de cribratges, va dir que fins ara s’han seguit criteris epidemiològics “perquè es tracta d’una malaltia en la qual tenim poca experiència”, tot i que va admetre que consultarà amb el comitè científic i tècnic valorar la situació a partir dels nous positius.

Amb referència a l’actualització sanitària, un home de 78 anys que estava ingressat a l’UCI va causar decés, de manera que la xifra de defuncions per Covid-19 ascendeix a 123 des de l’esclat de la pandèmia. A més, Benazet va informar de la detecció de 29 nous positius que eleven a 12.712 els casos totals. La xifra d’actius se situa en 485 mentre que ja hi ha 12.105 persones que han superat la malaltia. A l’hospital hi ha 26 persones ingressades, de les quals 18 romanen a planta i vuit a l’UCI. Quant al ritme de vacunació, almenys 17.027 persones ja han rebut la primera dosi i 4.772 ja estan doblement immunitzades. La jornada de dijous va ser el rècord de vacunació amb 1.299 dosis administrades. Quant als docents, uns 900 dels 1.500 inscrits ja han estat vaccinats.

SALUT TREBALLA AMB LA HIPÒTESI D'UN GRAN CONTAGIADOR EN EL BROT D'AFERS EXTERIORS

El brot del ministeri d’Afers Exteriors, que també afecta la responsable de la cartera, Maria Ubach, s’ha escampat fora de l’edifici administratiu del Govern i ja afecta 13 persones després de la detecció de tres nous positius “vinculats a relacions familiars amb els treballadors del ministeri”, va indicar ahir el titular de Salut, Joan Martínez Benazet. Així mateix, hi ha 24 persones confinades i no es descarta que el brot s’estengui més els propers dies. Preguntat per l’origen del brot, el ministre va assenyalar que la hipòtesi més factible “és que hi hagi hagut un gran contagiador que ho hagi disseminat”, atès que “s’han seguit els protocols i no hi ha una causa clara sobre per què s’ha produït”. “Molts d’ells es cribraven de forma periòdica i permanent”, va justificar el ministre, que va admetre, però, que des de l’oficina Covid “s’està estudiant si la ventilació al ministeri d’Afers Exteriors és l’òptima”. El brot, a pocs dies de la Cimera Iberoamericana, ha comportat que voluntaris que havien de romandre en segona fila hagin rebut directrius per assumir més responsabilitats per suplir els efectius infectats.

tracking