Afers institucionals

Macron participarà virtualment a la Cimera

Pedro Sánchez i António Costa vindran presencialment al Principat

Macron arrenca demà la visita oficial a les 9.15 hores a Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emmanuel Macron participarà a la Cimera Iberoamericana de la setmana vinent de manera virtual, segons ha avançat aquest migdia el cap de Govern, Xavier Espot, que ha explicat que se signarà un nou tractat internacional per tal de fer front a les futures pandèmies.

La Cimera sí comptarà presencialment amb els caps d'estat i de Govern d'Espanya i Portugal, Guatemala i al República Dominicana mentre que altres mandataris llatinoamericans ho faran de manera telemàtica.

Espot ha explicat també que en el marc de les trobades bilaterals que es mantindran durant els dies de la Cimera, Andorra aprofundirà amb Portugla, que ostenta la presidència de torn de la Unió Europea, sobre el punt en que es troba el passaport Covid. A més a més, el cap de Govern ha indicat que s'aprofundirà tant amb l'estat lus com amb Espanya sobre les negociacions de l'acord d'associació del Principat amb la UE. Espot ha dit també que aprofitant la trobada amb Pedro Sánchez "parlarem de la discussió tècnica i política que hi ha actualment a Espanya sobre els paradisos fiscals".

Una fita històrica

Durant la roda de premsa de presentació dels actes de la 26a Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern així com del 13a trobada empresarial, tant Espot com el president de la CEA, Gerard Cadena, han qualificat l'organització de l'esdeveniment com a "històrica" per Andorra i que permetrà que es conegui el país en el context llatinoamericà.

Sobre la importància, Espot ha destacat que "treballarem per sentar les bases d'un nou acord internacional per tal de fer front a futures pandèmies. I això, sota la presidència d'Andorra, és una contribució molt important per la humanitat que deixarem". A més a més, el cap de Govern ha dit que "la pandèmia ha demostrat que hem de cooperar, i els països que tenim la sort de ser més privilegiats hem de contribuir amb els que no han tingut tanta sort" i va posar l'exemple de la vacunació tot dient que "no tots els països han pogut fer una primera dosis al 30% de la població com nosaltres. Els països amb més recursos s'han de sensibilitzar amb els que no en tenen tants amb l'arribada de vacunes".

tracking