x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El TS condemna Naturlandia per un accident al Tobotronc

Revoca la sentència de la Batllia i obliga al parc a pagar 15.200 euros
Una imatge d'arxiu del Tobotronc.

El TS condemna Naturlandia per un accident al Tobotronc

Una imatge d'arxiu del Tobotronc.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/04/2021 a les 12:08
El Tribunal Superior ha revocat una sentència de la Batllia i ha condemnat Naturlandia a abonar 15.200 euros a la víctima de l’accident del Tobotronc que es va produir el 28 de desembre del 2018 pels danys soferts. Cal recordar que la Batllia va estimar que no hi va haver negligència l’ecoparc en el sinistre que va patir una dona a l’atracció. La clienta va sortir projectada del giny, patint ferides greus, en no dur el cinturó de seguretat cordat.

La víctima llavors va iniciar un procés judicial reclamant la condemna del parc lauredia, argumentant que ningú no l’havia advertit de les mesures de seguretat i que tampoc no havia comès cap negligència, perquè creia que anava assegurada i que corresponia als treballadors verificar que fos així. La Batllia va rebutjar la demanda en considerar que els responsables de la instal·lació no havien comès cap irregularitat, però ara la sala civil del Superior ha resolt que més enllà de la qüestió del cinturó, “el cert és que el dany hauria pogut evitar-se amb l’adopció d’altres mecanismes de seguretat com existeixen en moltes atraccions, com ara un sistema de retenció més eficaç que un simple cinturó de seguretat, el sistema d’obertura del qual es deixa a la discreció de l’usuari”.

La sentència considera, així, que les mesures són insuficients per garantir la seguretat dels usuaris i que, per tant, el parc ha incorregut “en negligència, encara que sigui lleu”. La indemnització fixada és inferior a la sol·licitada per la víctima, que ascendia a 17.700 euros. Per la seva part, fonts de l’ecoparc van manifestar que estaven encara valorant la sentència.
  • #2 Ciutadà
    (16/04/21 11:38)

    És molt trist, però com sempre fins no tenir un accident amb conseqüències irreparables com la pèrdua d'una vida, mai és reconeixerà que el giny i per descomptat les persones responsables, no poden garantir la seguretat. Accident rere accident Naturlandia és mofa dels afectats insistint que la culpa és de l'usuari per ser un irresponsable... Efectivament hi hauran coses que no és puguin tenir al 100% controlades, però que una persona passi per dos punts on hi han treballadors per controlar i informar el correcte funcionament, i que cap d'ells vegi que no porta cinturó, és MOLT greu i no té cap justificació.

    Respondre
  • #1 Jesús
    (16/04/21 07:43)

    Els accidents al Tobotronc que s'han pogut conèixer fan irrefutable la frase de la sentència on ‎es reclamen “altres mecanismes [complementaris] de seguretat com existeixen en moltes ‎atraccions”. Quina manca greu de responsabilitat donar per suficients els sistemes de ‎seguretat proveïts pel fabricant del giny! Pel que fa a accidents, tot encara pot passar al ‎Tobotronc. ‎

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts