Les dades d'ocupació laboral tenen una lleugera millora el darrer mes

Les persones sense feina a 31 de març eren 1.296, 27 menys que les registrades al febrer

Les dades d'ocupació laboral tenen una lleugera millora el darrer mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dades d’ocupació relatives al mes de març van experimentar una lleugera millora vers els mateixos registres del mes de febrer, tal com va reportar el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover. “La situació de l’ocupació laboral presenta una sensible millora en comparació amb el mes de febrer. Tot i això, encara estem travessant una situació preocupant” amb unes dades elevades, lluny de la situació prepandèmia, va manifestar Jover.

Així doncs, el total de persones que es troben inscrites al servei d’Ocupació, a 31 de març, eren 1.296, la qual cosa vol dir que durant la mensualitat passada un total de 27 residents van deixar de formar part del registre. Percentualment, la millora experimentada durant el març és del 2%. Cal recordar, però, que les dades actuals es troben força allunyades del pic que hi va haver durant la primera onada de la pandèmia, al juny, en què un total de 1.873 residents es van registrar al servei d’Ocupació en trobar-se en cerca activa de feina. Un altre dels punts que va resse­nyar el titular de la cartera de Finances és el nombre d’ofertes de feina que hi ha. Durant el tercer mes de l’any es van presentar un total de 486 propostes laborals, per les 377 que hi va haver durant el febrer, xifra que suposa un increment de 109 ofertes, un augment important, i més si es té en compte en el seu valor percentual, ja que la pujada ha estat del 28,9%.

Un altre dels indicadors que demostren una mínima recuperació en l’àmbit laboral són les prestacions per desocupació involuntària que hi ha concedides. Al tancament de la mensualitat passada hi havia un total de 265 prestacions, per les 288 que hi havia només un mes abans. Segons va detallar l’executiu, de les que es troben actualment en vigor n’hi ha 120 que estan concedides per desocupació involuntària, mentre que les 145 restants estan aprovades a persones que es troben afectades per activitats relacionades amb la neu. Tot i la lleugera millora de les dades, des de l’executiu van voler mostrar prudència i el ministre portaveu va indicar que des del Govern es continua treballant per tal “d’estabilitzar” aquestes xifres i evitar que un cop acabada l’actual i atípica temporada de neu es pugui registrar un repunt.

tracking