Infraestructures

Govern reprèn els treballs a la calçada de la carretera que va al coll d'Ordino

Ordenament Territorial vol arranjar la via que porta al santuari de la Mare de Déu de Canòlich

Govern reprèn els treballs a la calçada de la carretera que va al coll d'OrdinoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres que es va celebrar ahir va donar llum verd a l’adjudicació proposada per Ordenament Territorial per millorar la calçada de la carretera CS-240 a Montaup per un import de 209.824,09 euros a l’empresa Locubsa.

Cal tenir en compte que aquesta obra s’emmarca en els treballs que ja es van projectar amb anterioritat en el marc de la redacció del pla d’actuacions a la CS-340 (carretera del coll d’Ordino) i la CS-240 (carretera de Montaup) i vessants adjacents, i que es va desenvolupant per fases. El tram que es procedirà a arranjar en aquesta fase té una llargada de 150 metres i es troba arribant al punt quilomètric 7.

L’objectiu d’aquesta fase de les obres és millorar i consolidar la plataforma actual que pateix assentaments graduals amb el pas del temps. El ministre portaveu, Eric Jover, va explicar també que “es recreixeran els murs allà on calgui i s’executarà una imposta de formigó a la coronació dels murs on s’allotjaran els ancoratges de la barrera de seguretat mixta fusta-metall”. Un altre dels punts en què s’intervindrà és en els drenatges. Tal com estava previst en la licitació, el termini d’execució de les obres no podrà ser superior a tres mesos.

Aquesta no va ser l’ única adjudicació que va aprovar l’executiu ahir, amb referència a les carreteres. El portaveu va anunciar que s’havien adjudicat treballs de refecció de la carretera que dona accés al santuari de la Mare de Déu de Canòlich. En aquest cas, el pressupost de la licitació ascendeix a un import total de 94.513,72 euros, i l’empresa la Coma, que és l’adjudicatària, tindrà un termini de dos mesos per fer els treballs. L’obra consistirà en actuacions de millora dels drenatges lineals, reparació i neteja dels pous existents i adaptació de trams d’elements de contenció de vehicles.

SUPORT A LA FUNDACIÓ TUTELAR

El Govern estarà al costat de la Fundació Privada Tutelar, tal com va indicar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. En aquest sentit, va recordar que “fa pocs dies el Govern ja va aprovar de desenvolupar un conveni amb aquesta fundació i dotar-la de recursos econòmics suficients” per tal de garantir-ne el funcionament. Jover va destacar “la gran tasca” de caràcter social que fa la fundació, i va dir que “tot i ser privada fa una funció molt important”, a més d’indicar que membres del Govern integren part del patronat.

tracking