Afers Socials

Els ajuts per desocupació involuntària augmenten un 905% al 2020

Afers Socials va destinar 3,4 milions d’euros al 2020 a persones que van quedar-se sense feina i Villaverde afirma que aquesta xifra previsiblement es superarà al primer semestre del 2021

El ministre Víctor Filloy i el departament d'Afers Soicals Socials, Joan Carles VillaverdeSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha informat aquest matí en roda de premsa que el Govern va destinar 3,4 milions d’euros l’any passat en concepte de prestacions per desocupació involuntària, una xifra que suposa un increment de la despesa pública del 905% respecte al mateix ajut de l’any anterior, quan es van atorgar 340.000 euros a persones que s’havien quedat sense feina. “Hem estat capaços de donar una resposta àgil i eficient per a que les persones i les famílies puguin continuar mínimament els compromisos adquirits en matèria econòmica”, ha declarat Filloy, que ha descartat que ara per ara l’executiu es plantegi implementar un subsidi per desocupació, tot i reconèixer que és una qüestió que “s’haurà d’abordar” en el marc de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Per conceptes, els ajuts “tradicionals” per desocupació involuntària van passar dels 340.000 euros del 2019 als 904.000 euros al 2020, mentre que la prestació creada ad hoc per les persones que es van quedar sense feina com a conseqüència de la pandèmia va suposar una despesa de 1,8 milions d’euros, de la qual van haver-hi 475 persones que se’n van beneficiar. A més, des d’Afers Socials també es va crear un ajut per desocupació involuntària relacionada amb la temporada d’esquí que va suposar una injecció de 673.000 euros per a 259 persones que de forma abrupta van veure finalitzat els seus contractes de treball.

Segons els càlculs del director del departament d’Afers Socials i Joventut, Joan Carles Villaverde, aquest 2021 va camí de superar amb escreix el volum d’ajudes destinades per aquest concepte durant el 2020. “Malauradament no s’ha detectat que la tendència hagi millorat en aquest primer quadrimestre. Els càlculs que tenim per la prestació de desocupació involuntària és que arribats al mes de juliol s’incrementi més que a tot al 2020”, ha afirmat Villaverde.

tracking