Salut ha administrat 20.300 dosis de vaccins

Un total de 1.236 persones van rebre ahir la primera dosi de la vacuna

Administració de vacunes ahir a la plaça de brausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ritme d'administració de vacunes es va intensificar ahir amb la punxada de 1.236 dosis, segons ha anunciat el ministre Joan Martínez Benazet, que eleven el total de vaccins posats fins a 20.300. El titular de Salut ha especificat que 15.728 corresponen a primeres dosis, de segones ahir no se'n va posar cap, i ha insistit que les persones que ja han rebut una injecció han d'estar molt vigilants en les tres setmanes següents i limitar al màxim les interaccions socials perquè no estan suficientment immunitzats.

Martínez Benazet ha recalcat que continuen creixent les inscripcions a la plataforma de vacunacions que suma avui 36.335 persones i ha precisat que un 95% dels ciutadans registrats acudeixen a la cita que se'ls marca el que significa que hi ha confiança en els vaccins que s'estan administrant. El ministre ha destacat que ha augmentat el nombre de professionals educatius inscrits que ahir fregaven els 1.400 i avui són 1.476 del total de 1.900 que s'haurien de vacunar i ha apuntat que hi havia certs dubtes sobre si s'havien d'inscriure a la plataforma o no per rebre el vaccí. I ha ressaltat que el nivell d'adhesió en totes les franges d'edat és d'un 60% i que ara mateix el país amb més ciutadans disposats a inocular-se és Anglaterra amb un 67% que confia pugui superar el Principat.

Joan Martínez Benazet ha indicat que l'arribada de dosis s'anirà produint les properes setmanes i que França i Espanya no n'han subministrat més perquè s'havien rebut els 30.000 fàrmacs d'AstraZeneca en el marc del projecte Covax. I ha afegit que han d'arribar de França vacunes de Moderna i les segones dosis de les 3.000 d'AstraZeneca enviades al març des del veí del nord, tot i que no ha volgut avançar cap data de l'entrega de les remeses. També Espanya subministrarà més unitats de Pfizer fins a completar les 30.000 dosis acordades i ha comentat que el fet que Europa hagi decidit no comprar més fàrmacs d'AstraZeneca i de Janssen no té cap afectació per a Andorra perquè de la primera marca no calen més que les que té pendent d'enviar França i de la segona es compraran per a l'estiu dins del projecte Covax.

Baixada de contagis

El ministre de Salut ha reiterat que la incidència de la quarta onada va en descens i es detecta que "és de menor intensitat que les anteriors però amb la casuística de pacients més greus" per la variant britànica que ha reblat "és de major severitat i agressivitat". Els positius nous d'avui són 27 que acumulen 12.641 casos de Covid al país, amb 531 malalts actius, 30 menys que ahir. Les recuperacions augmenten a 11.989 amb les 57 altes registrades des d'ahir i la taxa de reproducció se situa en 0,82 davant del 0,83 de dimarts.

L'ocupació a la planta Covid de l'hospital disminueix de les 19 persones que hi havia ahir a 14 aquesta tarda i creix la de l'UCI amb un pacient més. En total hi ha 11 ingressats a cures intensives pel virus i una desena necessiten ventilació mecànica.

tracking