Petició de 18 mesos de presó ferma per agredir sexualment una noia el 2018

La Fiscalia sol·licita el pagament de 3.000 euros i la prohibició d’establir-hi contacte durant 12 anys

Petició de 18 mesos de presó ferma per agredir sexualment una noia el 2018Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de divuit mesos de presó ferma a un jove acusat d’haver agredit sexualment una noia el 2018. Ho va anunciar durant la vista oral del cas davant del Tribunal de Corts, que va tenir lloc ahir al matí a la seu de la Justícia, en la qual va matisar que la pena també preveu el pagament, en concepte de responsabilitat civil, d’una indemnització de 3.000 euros pels danys causats a la víctima i la prohibició d’entrar-hi en contacte durant un període de dotze anys.

Els fets van tenir lloc el febrer del 2018 quan, segons va declarar noia per videoconferència, ella havia quedat amb una amiga i dos coneguts més, un dels quals és el processat, per anar a fer un tomb amb el cotxe. La jove va apuntar que tot i que en un principi la situació era normal, va arribar un moment en què l’acusat, que estava al seient del copilot, va “començar a tocar-me la cama de forma molt insistent”. També va afegir que quan els dos nois les van portar a casa, el processat va barrar-li el pas per sortir del vehicle i va començar “a tocar-me els pits i l’entrecuix per sobre de la roba”, i que després “ho va intentar per dintre”, però “jo em vaig encreuar de cames i m’hi vaig negar fins que després d’amenaçar de trucar a la policia em van deixar abandonar el vehicle”.

A més, la víctima va explicar que al cap d’unes setmanes els joves hi van contactar per demanar-li perdó i “intentar arreglar les coses”, i en el moment de trobar-se amb ells el processat “va tornar a sobrepassar-se amb mi”. I va manifestar que fins i tot mesos més tard la va seguir pel carrer.

Per cloure la seva declaració, la noia va posar en relleu que un amic de l’acusat li va trucar l’estiu del 2019 per demanar-li que retirés la denúncia i que “a canvi ell em donaria 2.000 euros”.

Durant la seva intervenció, el ministeri públic va destacar que el jove és un habitual de la banqueta i que acumula tres condemnes anteriors per un delicte major d’agressió sexual. En aquesta línia va puntualitzar que el jove va ser jutjat en rebel·lia, ja que es troba residint a Austràlia, i que aquest fet agreuja la imputació dels fets ocorreguts.

La defensa va sol·licitar l’absolució del seu client al·legant que ell sempre ho ha negat i que si els companys amb qui estava afirmen el succés “és perquè anaven beguts”. Tanmateix, va exposar que si finalment es condemna l’acusat s’hauria de fer en grau de temptativa, ja que no va arribar a traspassar la roba de la noia. En aquesta línia, va demanar que com a màxim se’l peni amb tres mesos de presó ferma i que el període de prohibició d’entrar en contacte amb la víctima sigui de sis anys. També va considerar que no hi ha lloc a cap import en concepte de responsabilitat civil.

tracking