Afers institucionals

Acord per posar en marxa quatre nous programes de cooperació iberoamericana

Entre les temàtiques, destaca que es treballarà per prevenir i eliminar la violència contra les dones

La IV reunió de Coordinadors Nacionals i Responsables de CooperacióFundació Cimera Iberoamericana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els coordinadors nacionals iresponsables de cooperació sota la Presidència Pro Tempore d'Andorra de la Cimera Iberoamericana s'han reunit ahir i avui. El punt més destacat de la trobada ha estat l’acord per la posada en marxa de quatre nousprogrames i iniciatives de cooperació iberoamericana. Aquests són el treball per la prevenció i l'eliminació de laviolència contra les dones, l'impuls pel desenvolupament sostenible, l'actuació contra la malaltia infecciosa delmal de Chagas i l'aposta per la normalització de les llengües indígenes.

Les delegacions dels 22 països iberoamericans han repassat les fites assolides durantel bienni 2019 - 2020 i han debatut sobre l'informe d'activitats presentat per la SecretariaGeneral Iberoamericana (SEGIB). Les delegacions que han pres la paraula durant lareunió han reconegut els esforços de la presidència andorrana i de la SEGIB per havercelebrat amb èxit totes les reunions previstes en el calendari de la Secretaria ProTempore.

Durant la trobada, els coordinadors nacionals han continuat amb el procés que han dedur a terme per acordar els textos que seran adoptats pels Caps d'Estat i de Governdurant la Cimera Iberoamericana del pròxim 21 d'abril. La Declaració de la Presidència de la XXVII Cimera Iberoamericana, el Compromís d'Andorra sobreInnovació per al Desenvolupament Sostenible, així com un important nombre deComunicats Especials recullen el patrimoni de les reunions celebrades durant el període2019-2020. A més els documents posen el focus en les mesures de recuperació que hand'adoptar-se per afrontar la crisi multidimensional provocada per la Covid-19, així comsobre temes de rellevància política per a la regió.

tracking