Un 30% de la població vacunada amb una dosi diumenge

El ministre de Salut destaca que els 33 positius nous d'avui són la meitat que fa una setmana

El ministre Joan Martínez Benazet avui a la Comissió de SanitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 30% de la població del Principat haurà rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid diumenge, segons ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença davant la Comissió de Sanitat aquesta tarda al Consell. Les xifres de vacunats es concreten avui en 19.064 vaccins inoculats, dels quals 14.492 corresponen a primeres dosis i 4.572 a les segones que ja s'han posat a part dels ciutadans. I la previsió és que diumenge s'hagin posat 22.900 vacunes, de les quals 1.009 es van injectar ahir dilluns.

El ministre ha destacat que l’adhesió a la plataforma de vacunació està sent molt elevada i en algunes franges d'edat arriba al 60%. Joan Martínez Benazet ha assegurat que "anem per davant dels països veïns" i ha assenyalat que s'ha vacunat a totes les persones de més de 80 anys inscrites al registre, al 92% de les persones que tenen més de 70 anys i al 96,7% dels que superen els 65. El dispositiu actual de vacunació preveia arribar als que tenen més de 50 anys però el titular de Salut ha anunciat que s'entrarà ja en la fase 4 que inclou les persones de menys de 50 anys i es vacunarà amb les dosis que hi ha al país ja als inscrits que tenen fins a 47 anys.

La distribució per fàrmacs és de 9.335 unitats de Pfizer administrades amb 4.765 de la primera injecció i 4.570 de la segona. En el cas de la fòrmula d'AstraZeneca s'han posat 9.725 dosis de la primera punxada i 2 de la segona, segons les dades detallades que ha facilitat el ministre als consellers generals.

El titular de Salut ha donat informació sobre els efectes secundaris que s'han produït entre les persones vacunades. El ministeri ha registrat 3 casos d'inoculats amb Pfizer que han requerit atenció mèdica i 2 d'AstraZeneca i les reaccions adverses no greus han estat 149 amb la vacuna Pfizer i 54 amb el fàrmac d'AstraZeneca.

La meitat de positius en una setmana

Martínez Benazet ha remarcat que la incidència del virus està baixant ja que la taxa de reproducció se situa en 0,83 i els positius nous dignosticats des d'ahir són 33 que representen la meitat de la xifra que es va registrar fa una setmana.

La pressió hospitalària es manté gairebé com ahir perquè el total baixa en un pacient, de 30 a 29 ingressats però hi ha dos malalts més a cures intensives. El SAAS ha informat que hi ha 19 afectats pel virus a planta i una desena a l'UCI, dels quals 9 estan amb ventilació mecànica, un més que en el balanç de dilluns. I el ministre de Salut ha destacat que un dels intubats és un jove de 23 anys que es troba en situació greu i que ja fa dies que està a l'UCI pels problemes de salut que li ha causat la Covid-19.

El total de casos des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 12.614 amb 561 malalts actius, nou menys que ahir, i les recuperacions pugen a 11.932, que representen 42 altes noves.

tracking