Els escolars aprenen en educació ambiental a la Casa de la Muntanya

El projecte del comú d'Ordino està preparat amb una àmplia oferta de temàtiques i continguts adaptats a les visites d'alumnes

La Casa de la Muntanya converteix l'educació ambiental en una experiència immersiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Casa de la Muntanya d'Ordino ha comportat una transformació en el projecte d'educació ambiental des que ha entrat en funcionament com a Oficina de Turisme i centre de referència per a tots aquells sectors vinculats amb la muntanya i el medi ambient. Aquest canvi educatiu, que promou el comú, abans es portava a terme des del Centre de la natura de la Cortinada. En un any on la mobilitat s'ha vist afectada per la pandèmia, la casa ha rebut la visita dels alumnes de primària de les Escoles Andorrana i Francesa d'Ordino i avui mateix s'ha reactivat amb alumnes de tercer de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany.

El centre està preparat amb una àmplia oferta de temàtiques i continguts adaptats a les visites d'alumnes de primària i secundària amb l'objectiu de fer una descoberta guiada per la diversitat biològica d'Ordino, declarat com a Reserva de la biosfera, i d'Andorra. Segons informa el comú, es continuen oferint visites guiades al Parc natural de la vall deSortenyper complementar la visita de la Casa de la Muntanya.

El comú informa que la principal transformació de milloraes dónagràcies als mitjans audiovisuals i tecnològicsdels qualsdisposen i que permeten una major interactivitat amb l'estudiant. Algunes de les eines i recursos que s'utilitzen són quatre pantalles tàctils amb continguts sobre els hàbitats i les espècies del medi natural del país, així com jocs i activitats per captar l'atenció dels més petits. Una d'elles és la maqueta en 3D d'Andorra que permet veure a simple vista l'orografia de tot el país. L'espai multimèdia i de realitat virtual permet explorar el territori de forma immersiva.

tracking