El Consell Assessor del Patrimoni Cultural analitza els resultats del Llibre Blanc de la Cultura

L'objectiu és identificar el que cal tenir en compte per definir l'estratègia que marcarà el futur de la cultura

El CAP analitza els resultats del Llibre Blanc de la Cultura i la Llei de Patrimoni Cultural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha dirigit aquest dimarts la primera reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP) d’enguany, que ha tingut lloc a la seu del Ministeri, a l’antic l’Hotel Rosaleda. Segons informa Govern en un comunicat, a la reunió s'ha tractat la feina impulsada els darrers mesos del Llibre blanc de la cultura. Riva ha presentat l'informe que recull la veu de tots els actors implicats en el sector a través d'un procés participatiu que ha volgut donar veu al teixit cultural del país, artistes, creadors i

creadores, associacions, agents culturals, fundacions, comuns i el mateix Ministeri de Cultura. Amb els resultats d'aquest procés, l'objectiu és identificar el que cal tenir en compte per definir l'estratègia que marcarà el futur de la cultura amb l'aprovació del pla estratègic en matèria d'aquest sector.

Segons Govern, el debat ha anat entorn de la importància d'establir una metodologia i uns objectius per a elaborar aquest pla estratègic i analitzar l'actual marc legal en matèria de patrimoni cultural. En aquest context,el Consell Assessor del Patrimoni Cultural està d’acord en què cal treballar per emprendre una reflexió del marc legal que respongui a les necessitats actuals per protegir els béns immobles i garantir-ne la seva preservació per a les futures generacions.

tracking