Mor un home de 71 anys amb Covid ingressat a l'UCI

La pandèmia provoca la víctima 121 i deixa 36 positius nous

Hospital Nostra Senyora de Meritxell aquest octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha sumat avui la defunció número 121 per la Covid amb el traspàs d'un home de 71 anys que estava ingressat a l'UCI pel virus, segons ha informat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, aquest migdia. La pandèmia ha provocat quatre òbits d'afectats pel virus, tots ells hospitalitzats, en menys d'una setmana.

L'actualització sanitària d'acui augmenta els casos a 12.581 amb 36 positius nous, els malalts actius baixen a 570, 30 menys que ahir, i les altes ascendeixen a 11.890 persones, amb les 65 registrades en les últimes hores. Mas ha informat que l'ocupació hospitalària és de 36 pacients amb el virus, un menys que ahir per la defunció registrada, que es distribueixen en 26 malalts a planta i 10 a l'UCI, dels quals n'hi ha 8 amb suport de ventilació mecànica. I ha especificat que les persones que estan ingressades per l'afectació del SARS-CoV-2 no estan vacunades o han rebut una dosi del vaccí quan ja es trobaven en període d'incubació de la malaltia.

La situació a l'hospital ha millorat aquesta tarda i el SAAS ha informat que els pacients ingressats s'han reduït a 30, amb 22 en habitacions de planta i 8 intubats a cures intensives.

655 professionals de l'educació vacunats

Helena Mas ha destacat que l'administració de vacunes contra la Covid continua a bon ritme i amb les 964 dosis que es van posar al llarg de diumenge s'ha arribat a 18.015 vacunes injectades, de les quals 4.521 són persones amb les dues dosis rebudes. La secretària d'Estat ha explicat que s'ha posat la primera dosi a 655 professionals del món de l'educació en els tres dies que han passat des de que es va iniciar la vacunació per a aquest personal de les escoles i ha manifestat que el Govern considera que "és una bona xifra" i els professionals s'estan adherint al procés tal com es demana "i mostren voluntat de vacunar-se".

Mas ha recordat que és necessari inscriure's a la plataforma per rebre el vacció contra la Covid i ha indicat que avui s'ha arribat a 35.068 registrats, dels quals 5.047 tenen més de 70 anys.

tracking