La detinguda per l'afer Hasél denunciarà aquesta setmana

El lletrat afirma que ja disposen de la informació per formalitzar la querella

La detinguda per l'afer Hasél denunciarà aquesta setmanaSEGRE / MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La noia andorrana detinguda a Lleida el passat mes de febrer en el marc de les protestes contra l’empresonat raper català Pablo Hasél interposarà la denúncia contra els mossos d’esquadra aquesta setmana. Així ho va indicar el lletrat de la jove, Josep Maria Pocino, qui també representa la resta de persones controlades durant els aldarulls. Va manifestar que ja han recopilat tota la informació necessària per presentar l’acusació contra els mossos per les agressions efectuades durant la detenció i també per poder demostrar la innocència de les set persones arrestades durant la manifestació del 16 de febrer a la ciutat catalana.

En aquest sentit, l’advocat va exposar que després d’haver recopilat totes les imatges i vídeos possibles de la jornada d’aldarulls i d’haver analitzat les declaracions efectuades per la policia catalana, “ara només ens queda signar les denúncies i presentar-les formalment”.

Cal recordar que la jove andor­rana i les sis persones més que van ser arrestades dimarts van haver de passar 48 hores en diferents comissaries de la policia catalana a l’espera de passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció 1 de Lleida. Tot i que cap dels detinguts no va declarar davant la magistrada de guàrdia, aquesta en va acordar la llibertat provisional amb càrrecs sense adoptar cap mesura cautelar.

L’andorrana està acusada d’un delicte de desordres públics per presumptament haver cremat un contenidor de brossa durant la protesta. El lletrat reafirma la innocència dels joves i assenyala amb contundència “la violència exercida per part de l’Estat”.

tracking