reportatge

De Josep Pujol a Joan Pau Miquel

El reportatge de TV3 recull el testimoni de diferents implicats en el ‘cas Pujol’ per intentar esclarir el que va passar, entre ells un dels fills de l’expresident català i l’exconseller general de BPA, que denuncien el paper de la coneguda com ‘policia patriòtica’.

De Josep Pujol a Joan Pau MiquelCCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’asseu just al meu costat i m’obre un diari i em diu: “Lee esto con atención”, i bàsicament el que hi ha escrit és: “El estado español está en guerra con el nacionalismo catalán. Queremos información sobre las cuentas de Mas, Junqueras y Pujol.” Així descriu l’exconseller general de BPA, Joan Pau Miquel, els xantatges que assegura haver rebut per part de la coneguda com “policia patriòtica” per forçar-lo a entregar informació sobre els principals líders polítics catalans independentistes. És un dels fragments que es recull en el reportatge del 30 minuts que es va emetre ahir per TV3 sota el títol Pujol: els secrets d’Andorra. En les primeres declaracions de Joan Pau Miquel en un mitjà de comunicació parlant sobre les suposades amenaces rebudes, afirmava que “de les nou a les tres de la tarda estan treballant sense autorització. La celeritat en aquesta actuació és inaudita. I realment demostra com el fi últim de la policia nacional era l’obtenció d’aquestes dades. Com que el banc no els va facilitar la informació que volien, forcen la intervenció per accedir a aquesta informació. I tot això ho fan sense tutela judicial efectiva”.

Un altre dels protagonistes del reportatge és Josep Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat, que també parla sobre el xantatge que haurien rebut els banquers andorrans. “És absolutament una investigació policíaca. Una investigació policíaca sense autorització judicial que ve a dir: Señor Villarejo, haga usted lo que sea pero encuéntrele algo a esta gente. I, efectivament, amb xantatges a banquers andorrans, amb suborns, amb procediments absolutament dubtosos de legalitat, aconsegueixen una informació que és certa, que és que hi ha alguns membres de la meva família que tenen diners a Andorra. Alguns! Perquè el meu pare, per exemple, no n’hi tenia. No n’hi ha tingut mai.”

tracking