Naturlandia perd un 49% de facturació i un 65% de visitants durant l'hivern

La despesa mitjana dels turistes va ser superior a la de la temporada passada i pal·lia les pèrdues

Naturlandia perd un 49% de facturació i un 65% de visitants durant l'hivernnaturlandia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia, igual que les estacions d’esquí alpí, ha tancat la temporada d’hivern amb xifres econòmiques inferiors a les de l’any passat. Segons van informar des del parc, la facturació global ha caigut un 49% arran d’una baixada del 65% en el nombre de visitants durant els 118 dies d'activitats d’hivern. Tot i això, la caiguda ha sigut menor gràcies a un augment del 45% en el consum mitjà per visitant, en bona part per les millores en l’àrea de restauració, que amb una nova proposta ha permès oferir als visitants una gran oferta gastronòmica, i s’ha convertit en un nou pol d’atracció.

En aquest sentit, el restaurant la Borda de Conangle, a la cota 2000, ha estat l’epicentre de l’oferta hivernal, oferint una carta d’esmorzars i dinars basada en la gastronomia tradicional de muntanya. La terrassa, també, amb molta capacitat i molt ben orientada, ha estat un factor clau per acabar de convèncer els visitants, segons van informar els responsables del parc. Així doncs, la millora notable en aquest àmbit, s’ha vist reflectida en la despesa mitjana per visitant, que s’ha duplicat.

Increment de l’esquí de fons

D’altra banda, també s’ha fet palès un increment de l'interès per l'esquí de fons. En aquesta línia, l’augment de la pràctica de l’esquí de fons ha estat molt notable i així ho han demostrat les xifres, que apunten que s’han venut un total de 1.452 paquets d’iniciació, un nou producte que incloïa la classe amb monitor, el forfet de dia d’esquí i el lloguer del material. Concretament, els ingressos derivats de l’esquí de fons incloent classes, lloguers i forfets han crescut un 30%. Un creixement que s’ha vist sobretot entre el públic nacional, que davant les circumstàncies ha volgut experimentar noves activitats.

Pel que fa a l’esquí escolar, s’ha pogut desenvolupar sense incidències, respectant i adaptant-se a les noves mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19.

Quant al Nòrdic Esquí Club de la Rabassa (NEC) també ha pogut dur a terme la seva activitat, desenvolupant classes i entrenaments amb la màxima normalitat amb un total de 41 dies d’entrenaments entre caps de setmana i cursets de Nadal i de Carnaval amb un total de 45 infants inscrits

Pel que fa a l’escenari general, doncs, hi ha hagut 109 dies ininterromputs d’esquí -el 85% dels quals es va obrir tot el domini-, comptant des del 8 de desembre fins al 26 de març.

Per altra banda, els responsables del parc van indicar ahir que aquest any, a banda de l’esquí de fons, els esforços també s’han centrat en les sortides en raquetes de neu, el minitubby, els trineus, i el parc d’animals, activitats de la cota 2000. A més, els caps de setmana també s’ha ofert el Tobotronc, i les sortides en moto de neu.

Naturlandia, doncs, tanca una temporada amb xifres baixes però sense tocar fons, ja que ha pogut mantenir activitats com la Marxa Nocturna del 13 de febrer, la Festa del Nòrdic, els Campionats del Món de Triatló d’Hivern o la Setmana Santa mateixa, que va estar marcada per la reobertura d’activitats emblemàtiques.

tracking