La Unió de Bars lamenta la nul·la planificació per Setmana Santa

Un restaurant escaldenc és sancionat amb 6.000 euros per excedir l’aforament del local

La Unió de Bars lamenta la nul·la planificació per Setmana SantaE. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Jo no sé de qui és culpa això, però és una planificació nefasta. No ha donat temps que la gent es pugui preparar i tothom ha hagut d’anar corrent”, va manifestar ahir el portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, sobre el balanç d’una Setmana Santa en la qual, contra tot pronòstic, han pogut rebre turistes. “El merder que hi ha hagut entre si es podia venir o no ha deixat alguns negocis sense capacitat de reacció per preparar bé la Setmana Santa”, va expressar Medina, conscient de les dificultats del sector per aprovisionar-se d’existències. “Tenir només un dia per demanar als majoristes dona pel que dona. I la gent ha hagut de subministrar-se amb el que ha pogut”, va sentenciar. De totes maneres, Medina va destacar que els locals que han estat oberts “han absorbit tota la feina que han pogut” durant els darrers dies. “Venint de la sequera que venim, que entrin dos euros a caixa és una fortuna”, va exclamar.

D’altra banda, el portaveu de la Unió de Bars va assenyalar que el grau d’acompliment de les mesures sanitàries per part dels turistes no ha estat gaire elevat. “Són fets anecdòtics, però veus gent sense mascareta pels carrers i te n’adones que no estan tan conscienciats com nosaltres. La gent es relaxa quan està de vacances”, va afirmar. Relacionat amb aquesta qüestió, i segons ha pogut saber el Diari, un conegut local de restauració d’Escaldes-Engordany va ser sancionat aquest diumenge amb una multa de 6.000 euros per excedir l’aforament permès.

El Pas de la Casa es queda buit

El Pas de la Casa va mostrar ahir per segona jornada consecutiva imatges de carrers buits com a conseqüència del confinament de França. “El cap de setmana es va treballar bé perquè la gent va venir per fer les compres per tot l’abril, però ara no hi ha ningú. No sé si podrem aguantar tot aquest mes de tancament, és molt fotut”, va pronunciar el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié. En aquest sentit, va afirmar que la majoria dels locals romandran oberts aquesta setmana “per si tenim sort que alguns espanyols pugen cap aquí” però valoraran seriosament abaixar la persiana “si no val la pena”.

La Pasqua s’ha saldat amb l’entrada d’uns 46.700 vehicles, 27.000 per la frontera del riu Runer i 19.700 per la del Pas.

tracking