La Generalitat no podrà limitar la circulació amb Andorra

Benazet confirma que la darrera interpretació sobre la mobilitat es mantindrà independentment de les decisions que pugui prendre Catalunya

Cues de visitants espanyols a la frontera del riu RunerCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha ratificat aquesta tarda que el canvi d’interpretació de les autoritats espanyoles és la normativa que regirà la mobilitat d’Andorra amb el país del sud, amb independència de les restriccions que pugui adoptar la Generalitat de Catalunya respecte als seus conciutadans. “La interpretació és la que és i ells no ens poden limitar la circulació en territori català. Es manté la norma com fins ara”, ha assenyalat Benazet després d’haver mantingut una reunió de treball amb la comissió catalanoandorrana en la que s’han tractat “criteris tècnics” sobre l’ocupació hospitalària. Igualment, el ministre de Salut ha demanat a la població que tingui “la mobilitat mínima possible” i sense mesclar unitats de convivència per evitar reduir el risc de contagi.

En la trobada amb Catalunya, hi han assistit cinc secretaris d’Estat:Landry Riba (Afers Europeus, Helena Mas (Salut), Joan León (Interior), Cesar Marquina (Infraestructures i Telecomunicacions) i Èric Bartolomé (Economia). Per la part catalana, els representants han estat els secretaris Generalsde Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, la secretària d’Acció Exterior i UE, Elisabet Nebreda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfons González, la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech, i el cap del Gabinet Tècnic, Daniel Jordà.La propera reunió entre les dues delegacions es preveu que es dugui a terme a principis de maig, complint així la voluntat de fer un seguiment periòdic de la situació.

tracking