Cues de turistes a l'eix comercial

Mobilitat registra fins a cinc quilòmetres de retencions d’entrada per la frontera del riu Runer

Cues de turistes a l'eix comercial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les principals artèries comercials del país tornen a bullir de moviment en el primer cap de setmana de l’any en el qual està permesa la lliure circulació de vehicles entre Espanya i Andorra. El que fins fa un temps semblava quotidià, la pandèmia ho ha convertit en excepcional. I tots els sectors que viuen del turisme ho agraeixen després de dies, setmanes i mesos de “penúria”, tal com ho defineix la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet.

Tot i que “el canvi d’interpretació” que ha possibilitat la lliure mobilitat entre Espanya i Andorra va arribar a correcuita dimecres al vespre, just el dia abans de Dijous Sant, els turistes del país del sud no han dubtat a carregar les maletes i posar rumb cap al Principat. Ahir al matí, ja des de les 10.00 segons va reflectir el mapa continu del servei de Mobilitat, les cues per accedir al país per la frontera del riu Runer arribaven fins a la rotonda de la Seu d’Urgell, cosa que generava unes retencions de cinc quilòmetres de trànsit. Igualment, pel que fa a la sortida del país per la frontera hispanoandorrana, a partir de les 11.00 es va constatar trànsit dens.

“La sensació és que ha pujat gent i això és important, encara que només sigui per consumir un cafè”, va expressar Pascuet. Amb tot, va recalcar que el fet que hi hagi més bullici de gent “no vol dir que s’hagi transformat en un increment de vendes”, ja que “estem en primavera i no és temporada alta com a l’hivern”. En qualsevol cas, va deixar clar que l’arribada de turistes és una injecció d’optimisme perquè “si hi ha més moviment, hi ha més ganes de consumir”.

Tot i que el sector comercial encara és prudent per fer cap balanç de Setmana Santa, sí que són conscients que les imatges d’aquest dissabte són escenes que no es vivien des del pont del Pilar, just abans que es limités la circulació entre ambdós països. “La gent té ganes de sortir i encara que alguna gent d’aquí no ho pensi i aprofiti els caps de setmana per marxar, Andorra és un lloc molt agradable per visitar”, va afegir. De la mateixa manera, Pascuet va poder copsar la bona percepció que tenen els visitants respecte a la situació epidemiològica d’Andorra. “La gent pensa que aquí hem fet millor les coses sanitàriament parlant. És la sensació que té el turista quan ve”, va apuntar.

Respecte a l’ocupació hotelera, els representants dels principals allotjaments del país esperen que aquesta bona tendència es confirmi fins Dilluns de Pasqua gràcies als clients d’última hora que han optat per passar uns dies al Principat. De totes maneres, el poc marge de temps que han disposat per planificar fa que les expectatives d’ocupació no siguin gaire optimistes, ja que moltes famílies ja havien triat altres opcions com a destinacions turístiques.

ELS TURISTES GALS APUREN LES SEVES COMPRES AL PAS

Paral·lelament, l’anunci del nou confinament a França va tornar a provocar que els compradors gals acudissin ahir, per segona jornada seguida, en massa al Pas de la Casa des de primera hora del matí. A les 9.00 hores, la frontera del Baladrà ja registrava retencions de prop de dos quilòmetres per accedir al país, mentre que a les 10.00 ja eren cinc quilòmetres en els dos sentits de la marxa. “Estem treballant molt bé i certament han sigut dos dies molt forts”, va explicar el president de l'Associació de Veïns i Comerciants, Oscar Ramon. Amb tot, conscient que és un “miratge” perquè el proper mes difícilment rebran turistes, va demanar ajudes al Govern davant les “setmanes complicades que ens esperen”.

Cues de turistes a l'eix comercial

tracking