Emmanuel Macron confina França i tanca les escoles

A partir de dissabte només es permetran els desplaçaments a deu quilòmetres del domicili

Emmanuel Macron confina França i tanca les escoles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de França, Emmanuel Macron, va anunciar dimecres l’ampliació de les restriccions ja vigents a dinou departaments a la resta del territori francès durant quatre setmanes davant l’increment dels contagis. Del 3 d’abril a el 2 de maig s’imposa el toc de queda a les set de la tarda, es tanca tota l’hostaleria i els comerços i s’implanta el teletreball de manera sistemàtica. No està permès el moviment entre regions, però aquells que vulguin desplaçar-se a segones residències podran fer-ho aquest cap de setmana per aïllar-se. De la mateixa manera es limita la mobilitat dels ciutadans francesos establint una àrea màxima de 10 quilòmetres des del domicili tret de motius imperiosos. Si es vol anar més enllà serà necessari un certificat. Els viatges entre regions també estan prohibits, tret que hi hagi un motiu imperatiu.

Entre les noves mesures per fer front a l’expansió del coronavirus també destaquen el tancament d’escoles i llars d’infants durant les pròximes tres setmanes, a conseqüència de l’augment del nombre de casos i morts, així com del col·lapse dels hospitals.

Durant la seva compareixença, el president i Copríncep francès va dir que si bé el virus circula per les escoles, “però no més que en altres llocs”, finalment s’ha pres la decisió de tancar-les, adaptant el calendari escolar perquè els menors no perdin l’any lectiu. “Les pròximes dues setmanes, a partir del 12 d’abril, tot França estarà en vacances de primavera. La tornada tindrà lloc per a tots el 26 d’abril, encara que només de manera presencial per a guarderies i educació primària, va matisar Macron, qui va citar per al 3 de maig la resta d’estudiants de secundària per retornar a les aules, les quals, va manifestar, seran “adaptades”.

“Els pares que han de tenir cura dels fills i no poden teletreballar tindran dret a una aturada parcial”, mentre que “per als comerciants i els autònoms s’ampliaran totes les mesures actualment vigents”, va explicar.

El president francès també va comunicat que l’enduriment de les mesures que havien estat regint les últimes setmanes gairebé a una vintena de departaments s’aplicaran a partir de dissabte a totes les àrees metropolitanes del territori nacional en les properes quatre setmanes.

Macron va reconèixer que dues setmanes després els efectes de les mesures imposades, especialment a la regió de París, “van ser massa limitats”, ja que entre altres hi ha “una acceleració de la pandèmia a causa de les variants que posen en risc” la situació actual. “Necessitem establir un nou rumb. No hem de cedir al pànic. Cadascun de nosaltres ha de fer un esforç addicional en els mesos vinents. Això és el que els estic demanant col·lectivament”, va concloure.

tracking