Andorra rep 30.000 vacunes d'AstraZeneca

Les dosis del vaccí van arribar a través del projecte Covax promogut per l’Organització Mundial de la Salut

Entrada de les 30.000 vacunes d'AstraZeneca a l'hospital ahir a la tardaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera entrega de vacunes del projecte Covax ja ha arribat al Principat. El Govern va anunciar a primera hora de la tarda d'ahir el lliurament d'una nova remesa de vaccins contra el coronavirus amb 30.000 dosis del fàrmac d'Oxford-AstraZeneca en el programa promogut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es tracta del primer enviament que arriba mitjançant aquest mecanisme creat per aconseguir un repartiment equitatiu de vacunes a tots els països i que ja està emmagatzemat a l'hospital.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, havia insistit que abril i maig serien mesos de molta intensitat en la campanya de vacunació contra la Covid i dimecres va indicar que dimarts de la setmana vinent s'administrarien injeccions sense desvetllar que Dijous Sant hi havia entrega de dosis del fàrmac. Govern ha precisat que aquestes unitats d'AstraZeneca es posaran a partir del 6 d'abril i al llarg de dijous es començava a citar a la població inclosa en aquesta fase de la vacunació.

Martínez Benazet va recordar en la roda de premsa de dimecres que a l'abril es rebran dosis de Pfizer des d'Espanya i una altra partida de França que, en principi, hauria de ser de Moderna. Aquestes vacunes del projecte Covax havien d'arribar a finals de febrer segons les primeres previsions que s'han anat retardant. El ministre va detallar queaquestes noves dosis estan adreçades a les persones majors de 60 anys, les persones de més edats pendents de fases anteriors, les fràgils de la fase 3A i fins i tot espera poder començar a administrar vaccins als de més de 55 anys. Per rebre la immunització contra el SARS-CoV-2 és necessari estar registrat a la plataforma de vacunació quede moment ja suma 33.000 ciutadans inscrits i ja s'han administrat al país 9.669 dosis dels diferents vaccins.

Govern ha recordat que Andorra va signar durant l'estiu passat l’acord per formar part d’aquest sistema Covax, que asseguramitjançant el sistema de compra GAVI que tots els participants reben en igualtat de condicions (mateix preu, temps de distribució, etc.) les dosis. I incideix que té tres vies obertes per aprovisionar-se de vacunes contra la Covid ja que al programa de l'OMS "també existeixen, amb França i Espanya, acords administratius relatiu al subministrament i trasllat de vacunes, i que s'emmarquen en les vies previstes perquè els Estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d’Estats de la Unió Europea".

Andorra rep 30.000 vacunes d'AstraZeneca

tracking