Més de 12.000 casos de Covid amb els 66 positius nous

Martínez Benazet afirma que la intensitat de la quarta onada no és com les anteriors però provoca més hospitalitzacions

L'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha arribat avui a 12.010 casos acumulats de la Covid-19 amb els 66 positius nous que s'han detectat en les últimes hores. Els casos actius augmenten a 580, 27 més que el total de dimarts, i les 39 altes donades des d'ahir situen les recuperacions en 11.315. El titular de Salut ha informat que l'hospital continua com ahir amb 20 ingressats en la planta per a infectats per coronavirus i 8 pacients a l'UCI, 7 dels quals estan amb ventilació mecànica i ha destacat que baixa una mica l'ocupació a cures intensives que fa unes setmanes "ens va preocupar molt" perquè hi havia els mateixos malalts a planta que a l'UCI i fins i tot es va arribar a tenir 7 en habitacions i una desena a cures intensives.

Martínez Benazet ha assenyalat que la intensitat del rebrot que està generant una quarta onada no és tan forma com les anteriors però "si mirem el nombre d'hospitalitzats i de pacients a l'UCI en proporció als casos és major". I ha remarcat que la taxa de reproducció se situa en 1,23 i el total d'indicadors de risc està en nivell 3 "que és d'alerta i ens obliga a vigilar molt a aplicar les mesures tant si sortim del país com si no".

El ministre ha destacat que es noten els efectes de la vacunació per la reducció del nombre d'infectats de més de 65 anys perquè ja s'han posat 9.669 dosis de vaccins contra la Covid i un total de 8.378 n'han rebut la primera injecció, el que ja els atorga un grau d'immunització si han passat tres setmanes des de l'administració del fàrmac. Martínez Benazet ha argumentat que la segona dosi de les vacunes, tant Pfizer com AstraZeneca, serveixen per prorrogar la immunitat que ja s'adquireix amb la primera punxada. I ha afegit que confia que amb l'arribada de vacunes en una quantitat important que s'espera per a l'abril, en data sense concretar, es pugui protegir a les persones majors de 60 anys, les persones de més edats pendents de fases anteriors, les fràgils de la fase 3A i fins i tot poder començar a administrar vaccins als de més de 55 anys. Per això ha recordat que és necessari apuntar-se a la plataforma de vacunació que ja registra més de 33.000 inscripcions.

La disponibilitat de dosis actualment al país es limita a les 3.000 unitats de Pfizer que estan reservades per a la segona dosis de les persones que ja n'han rebut una. L'administració començarà demà quan estan citades unes 960 persones al centre de vacunació de la plaça de braus, segons ha especificat el ministre, que ha indicat que divendres i dissabte es posaran més dosis i es continuarà el procés dimarts vinent.

tracking