El PS critica la “manca de previsió” de Govern per ajornar el Cirque

Padreny creu que el Govern ha de fer una política “adaptada” a la pandèmia i evitar les grans aglomeracions

El PS critica la “manca de previsió” de Govern per ajornar el CirqueAlbert Canes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PS lamenta la manca de previsió amb la qual ha actuat el Govern en els darrers mesos en relació amb la campanya d’estiu, plasmada amb la cancel·lació, per segon any consecutiu, de l’espectacle del Cirque du Soleil. El conseller socialdemòcrata Roger Padreny va comentar que “lamentem que al final s’hagi acabat produint la situació que a l’octubre ja vam preveure que podia passar veient com estava evolucionant la pandèmia”, després que dilluns Andorra Turisme anunciés que aquest estiu tampoc hi hauria l’atractiu de la companyia quebequesa.

“Veiem que hi ha una manca de previsió per part del Govern pel que fa a les polítiques turístiques”, va dir Padreny, que va afegir que “el sector no necessita que hi hagi noves decepcions, necessita que es facin polítiques que li donin suport i, sobretot, que estiguin adaptades a la pandèmia”.

Cal recordar que el Partit Socialdemòcrata ja va posar sobre la taula la problemàtica dels espectacles de masses l’estiu passat, quan va demanar a l’executiu sobre el contracte amb el Cirque du Soleil i les quantitats que havia costat posposar un any l’espectacle. A més a més, en una sessió del Consell General de l’octubre passat, el mateix Padreny va demanar a la ministra i presidenta d’Andorra Turisme, Verònica Canals, sobre les previsions que tenien i com pensaven tirar endavant un espectacle que aglutina 5.000 persones en un espai tancat.

La UHA minimitza la pèrdua

El sector hoteler no es va mostrar sorprès que, finalment, aquest estiu no hi hagi el Cirque du Soleil. “Tal com vèiem que anaven les coses no és una sorpresa que no hi hagi el Cirque aquest estiu. Ens havia arribat que els artistes tampoc s’havien pogut ajuntar”, va comentar el director de la UHA, Jordi Pujol. No obstant això, va minimitzar l’impacte, ja que “aquest estiu ja hi ha moltes activitats programades, hi ha els concerts, tenim el cap de setmana del Tour de França, que podem dir que és un acte estrella, Ironman, BTT... i segur que també en l’àmbit parroquial es faran coses. Atractius segur que n’hi haurà”.

El més important per al director de la Unió Hotelera “és que es pugui recuperar la mobilitat”, ja que “tenim l’exemple de l’estiu passat, i és que la gent té ganes de moure’s i poder sortir”. I va destacar que en la situació actual el turisme de proximitat tornaria a ser “una molt bona opció”.

tracking