Salut demana no relacionar-se amb altres bombolles per Setmana Santa

Martínez Benazet alerta que "estem en un moment molt crític" per contenir la pandèmia

Martínez Benazet en la roda de premsa d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular de Salut ha assegurat aquest migdia que "estem en un moment molt crític" de la pandèmia de la Covid-19 per l'extensió de la soca britànica que ja està present en un 67% al Principat segons indiquen les mostres d'aigües residuals i ha demanat "a les persones que facin viatges i reunions per Setmana Santa que no interaccionin amb d'altres bombolles". Joan Martínez Benazet ha destacat que li preocupa "moltíssim" la situació "molt difícil" que representen les relacions socials durant aquestes vacances i ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans per complir les restriccions.

El ministre ha remarcat que la soca britànica provoca contagis molt més ràpid i amb conseqüències més greus per a la salut i més persones que acaben ingressades a l'UCI perquè aquesta variant del virus s'ha tornar més agressiva, segons s'està comprovant a tot Europa. I ha incidit que aquesta soca genera més letalitat més símptomes a les persones afectades. Martínez Benazet ha incidit que l'estratègia que ajuda a lluitar contra aquesta situació és que les persones de més de 65 anys i els professionals de sanitaris i sociosanitaris perquè ja s'han administrats 8.270 primeres dosis del vaccí i ha recordat que aquestes són les persones més vulnerables als efectes de la infecció. I ha subratllat que han d'extremar la precaució i evitar les interaccions socials les persones que van rebre el fàrmac fa menys de tres setmanes i les que tenen entre 55 i 65 anys "que es vacunaran molt aviat".

La pandèmia deixa avui 38 positius nous amb 11.888 infectats en total, 529 malalts amb el virus actiu i 11.244 persones que s'han recuperat. Martínez Benazet ha assenyalat que la taxa de reproducció se situa avui en 1,24 i que sembla que hi ha un descens de dades de contagis que potser és perquè els diumenges sempre es fan menys proves. La pressió assistencial puja a 26 hospitalitzats dels quals n'hi ha 18 a planta i 8 a l'UCI, set amb ventilació mecànica.

Cribratge a Segona ensenyança d'Ordino

El ministre ha explicat que els brots del Tarter, Arinsal i l'Escola andorrana de Santa Coloma es mantenen estables sense nous positius i que arran dels casos de Covid diagnosticats a l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino s'està fent un cribratge a tot el centre.

La incidència als centres educatius obliga a tenir 12 aules amb els alumnes confinats a casa i 18 classes amb part dels estudiants en aïllament a domicili.

tracking