Les dades s'alineen amb l'estabilitat dels darrers dies

Façana Hospital SAAS Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Setmana Santa va començar oficialment ahir de la mà del que els experts consideren l’entrada a la quarta onada de la pandèmia a Andorra. Segons va reportar el ministeri de Salut, de 77 casos detectats durant dissabte –una de les pitjors dades registrades durant setmanes– les xifres van disminuir ahir fins a 41 nous contagis de coronavirus, tornant així a l’estabilitat dels darrers dies.

Amb això, l’escenari actual s’eleva ja als 531 casos actius: 14 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 9 a l’UCI –8 de les quals requereixen ventilació mecànica–. Cal recordar que aquest cap de setmana es va produir un brot a l’hospital amb la detecció de quatre positius que van ser traslladats a la planta Covid habilitada al centre. Degut a aquest fet, l’hospital va decidir tancar i aïllar les dues ales de les dues plantes on s’havia produït el brot per fer el seguiment dels pacients, així com prohibir també temporalment les visites exteriors a tot l’hospital. Pel que fa a la planta Covid-19 habilitada al Cedre, no hi ha cap ingressat.

Quant a l’escenari general, Govern va informar ahir que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és actualment d’11.850 persones i es registren un total de 11.204 altes. El total de defuncions fins a la data d’avui és de 115.

Pel que fa a la vacunació, durant la jornada d’ahir no se’n va administrar cap. De fet, Salut informava dissabte que a la plataforma de vacunació figuren 32.262 persones inscrites, de les quals 4.909 són majors de 70 anys. Pel que fa al passaport sanitari, una proposta per a facilitar els viatges de lleure, la secretària d’Estat de Salut va explicar divendres que s’hi està treballant de forma molt intensa.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 31 aules es troben sota vigilància activa –14 en total i 17 en parcial– i 43, en vigilància passiva.

Les dades s'alineen amb l'estabilitat dels darrers dies

tracking