Cultura treballa de la mà dels comuns per retornar Sant Jordi als carrers

Riva advoca per “protocols homogenis” que permetin exhibir llibres i roses “a l’aire lliure”

Cultura treballa de la mà dels comuns per retornar Sant Jordi als carrersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A menys d’un mes per a una nova edició de Sant Jordi, el Govern treballa de la mà dels comuns per definir uns “homogenis protocols” que permetin retornar al carrer els llibres i les roses que van faltar l’any passat a causa de la pandèmia per la Covid-19. En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va mostrar-se esperançada perquè es pugui conjugar una sèrie d’iniciatives culturals presencials i virtuals en què el sector llibreter i el gremi de les floristeries puguin tornar a apropar-se a la gent. “Estem rodats en l’organització d’esdeveniments en pandèmia i penso que, amb les limitacions i les distàncies de seguretat, es podrà celebrar Sant Jordi a l’aire lliure. L’any passat va haver-hi un confinament i sabíem que no era possible, però enguany volem esforçar-nos per donar el màxim suport al consum local”, va assegurar la titular de Cultura.

Competència dels comuns

Sobre aquesta qüestió, Riva va incidir que la competència per establir parades als carrers recau en els comuns, però va subratllar que la voluntat de l’executiu és donar una empenta al sector dels llibreters i al gremi de les floristeries en una jornada que esperen amb candeletes durant tot l’any, atès que és un dia clau pel volum de negoci que es genera.

“Certament ja hem fet activitats amb el programa La cultura no s’atura, però aquí volem anar un pèl més enllà perquè tot els títols que els llibreters tenen en cartera puguin tenir una sortida”, va afirmar Riba, conscient que Sant Jordi també és una oportunitat per al públic per endinsar-se en lectures o remenar entre autors desconeguts.

L’any passat moltes corporacions es van haver de trencar el cap per reinventar una de les tradicions més arrelades al Principat i van proposar, entre d’altres coses, concursos de microrelats a les xarxes socials i tallers per elaborar roses de papers o per pintar dracs.

Conseqüentment, Sant Jordi es va posposar per al 23 de juliol per a poder celebrar-se amb més garanties sanitàries, tot i que la festivitat va passar sense pena ni glòria per a llibreters i floristes.

tracking