Benazet titlla d'irresponsables els sanitaris que no es vacunen

Dos professionals de la salut de l'hospital que no van voler rebre la dosi s'han contagiat

Hospital Nostra Senyora de MerixellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha mostrat molt contundent avui amb els professionals de la salut que no s'han posat la vacuna perquè no han volgut. "És una irresponsabilitat estar davant de persones fràgils i no estar vacunat", ha manifestat el ministre, que ha exclós d'aquesta afirmació aquells que tenen anticossos perquè ja l'han passat o perquè tenen alguna patologia que desaconsella vacunar-se. El titular de Salut també s'ha mostrat comprensiu amb el fet que alguns dels professionals vulguessin esperar, però ha assegurat que ara ja hi ha evidències suficients per determinar la seguretat de les vacunes. En aquest sentit ha recordat que aquells que no ho hagin fet i es vulguin vacunar ara, ho podran fer quan arribi la nova remesa a principis d'abril.

Les declaracions del ministre han vingut arran de dos casos entre els professionals de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, una infermera que treballa a l'UCI i un altre professional de l'àrea de dietètica, que no es van voler administrar la vacuna i ara s'han contagiat fora de l'àmbit professional.

Benazet també ha destacat que el darrer brot produït a l'hospital, que de moment s'ha quedat amb un total de quatre casos, s'ha produït arran d'un pacient d'una vuitantena d'anys que tampoc es va voler vacunar, i va ser contagiat per un familiar amb la mateixa posició en relació als vaccins.

D'altra banda, el ministre ha destacat un altre cas d'un professional de la salut que s'ha infectat després de posar-se la vacuna. En tot cas, ha assegurat el ministre, té símptomes molt lleus, i és l'única persona que ha rebut la vacuna a Andorra que s'ha contagiat fins ara, tret d'alguns que es van vacunar i ja estaven en període de vacunació del virus.

tracking