Infraestructures

Actuacions urgents a sis ponts i dos viaductes de la xarxa viària

El COEX treu a concurs el manteniment de les juntes de les estructures

Actuacions urgents a sis ponts i dos viaductes de la xarxa viàriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis ponts i dos viaductes de la xarxa de carreteres del Principat necessiten millores urgents en les juntes, ja que segons els tècnics del COEX presenten degradacions que necessiten ser reparades durant aquest exercici. És per això que el ministeri d’Ordenament Territorial ha tret a concurs les actuacions corresponents pel manteniment de les juntes d’aquestes estructures en el pla del Govern per millorar-ne la durabilitat. Durant l’exercici 2021 s’actuarà al pont de plaça Laurèdia, a Sant Julià de Lòria; al pont de Tobira, al pont de Prada Casadet i al viaducte de Fiter i Rossell, a Andorra la Vella; al viaducte de FEDA, a Encamp; i al pont de la boca nord del túnel del Pont Pla, al pont de la boca oest del túnel dels Dos Valires i al pont del Prat del Colat, a la Massana.

En totes les estructures, s’assenyala al plec de bases, es farà alguna actuació de manteniment de juntes, ja sigui en part o la totalitat de les que componen cada estructura. Algunes són juntes ja impermeabilitzades en campanyes anteriors, en què tant sols s’ha de tornar a segellar la unió entre paviments (nou i vell). Altres són juntes transflex que s’han de refixar o substituir.

La zona de les juntes és una de les més delicades de l’estructura d’un pont o viaducte per l’entrada d’humitats que erosionen el formigó estructural amb els episodis de glaç-desglaç i les sals fundents. El deteriorament de les juntes es veu agreujat per l’erosió que pateixen durant la treta de neu amb les pales llevaneus. Les vibracions naturals de l’estructura amb el pas del trànsit pesant també fatiguen les juntes i la zona d’acorament de les mateixes.

tracking