Obres públiques

Govern pavimentarà 41 trams de carreteres i carrers

La inversió prevista per Ordenament Territorial és d’1,1 milions d’euros

Govern pavimentarà 41 trams de carreteres i carrersARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Ordenament Territorial té previst fer noves pavimentacions o reforços de les calçades de quaranta-un trams de carreteres generals, secundàries i carrers en diversos punts del Principat. L’estimació pressupostària dels trams de carreteres i carrers a pavimentar enguany és d’1,1 milions d’euros. Els diners que es preveuen invertir en les seccions d’obra nova promogudes directament pel Govern s’eleven fins als 636.871 euros i pel que fa a les seccions que són objecte de demandes comunals, l’estimació d’amidaments ascendeix a 540.696 euros.

Per aquest exercici no s’ha previst reforçar cap tram de carretera existent, però sí tretze d’entre obres en curs i obra nova. Es tracte de la primera fase de la cruïlla d’Anyós a la Massana, a la CG-3; del tram de la Portalada a la CG-1, de la primera fase d’obres a la CG-2 al seu pas pel Tarter; d’un tram de la CG-6 a Aixovall; de la rotonda d’Aixovall i el doble carril que s’està habilitant al túnel de la Tàpia; i del tram de la CG-5 entre Erts i Arinsal.

De la resta de trams que depenen del Govern n’hi ha dos a Sant Julià de Lòria (CS-311 la Peguera entre el quilòmetre 2,57 i 2,67 i CS-311 la Peguera al Cortal de Llumeneres des de la tanca); dos a Ordino (dos trams de la CS-340, és a dir la carretera del coll d’Ordino); i tres a Canillo (dos trams de la CS-240 a Montaup i un de la CG2 a les Bordes d’Envalira entre els punts quilomètrica 20 i 21).

Respecte a les demandes de millora del ferm dels comuns, a Canillo s’actuarà a les carreteres de Prats (pont de Santa Creu), de Ransol i d’Entor; a Encamp a tres carrers (Mirador d’Encamp, l’Arena i del Maià, al Pas de la Casa) i a Ordino a quatre carrers (l’Anglada, Sant Pere, de Sorteny i de la Clota Verda), al camí Vell i a un tram de la carretera d’Ordino.

A la Massana s’actuarà a l’entrada de la urbanització Espalmera i el carrer de les Escoles i Josep Areny. A Andorra la Vella, als carrers Verge del Remei, Ciutat de Valls, la Sardana, Prat de la Creu i Llacuna. A Escaldes, a trams de la carretera d’Engolasters, la urbanització Ermengol Serra i Can diumenge. I a Sant Julià a tres trams de la carretera de la Rabassa i dos de la d’Aixirivall.

tracking