Pernoctar a l'Alt Urgell permet venir a Andorra

El Procicat ha indicat als hotels que els clients es consideren residents a la comarca i amb un justificant se’ls permet entrar a Andorra

Pernoctar a l'Alt Urgell permet venir a AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els catalans que s’allotgin a l’Alt Urgell poden accedir a Andorra per Setmana Santa. La mesura, la qual va ser anunciada ahir pel Procicat als establiments, assimila els turistes com a residents a la comarca, per la qual cosa se’ls permet entrar al país. Segons la nota informativa que van rebre els hotels i apartaments turístics, serà necessari que els catalans demostrin amb un document oficial la seva estada a la comarca que els allotjaments hauran d’emetre a cada client que tingui la voluntat de venir al Principat.

Així doncs, els turistes hauran de disposar d’un full en el qual figurin el nom i cognoms de la persona, el número del DNI i les dates d’entrada i sortida de l’establiment. Des del Procicat van detallar que el document haurà de comptar amb el logo i les dades fiscals. Tanmateix, en cas de no disposar d’aquest full, també s’acceptarà un paper amb el segell, la signatura i les dades fiscals. A la nota també es destaca que en cap circumstància s’acceptaran justificants de reserves a través de Booking o qualsevol altra plataforma de venda en línia, ni un correu de confirmació de l’hotel o l’apartament.

Porta oberta al turisme

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya obre la porta a l’entrada de visitants a Andorra durant les vacances de Setmana Santa. I tot i que en cap moment s’ha fet pública la decisió, diversos allotjaments van informar al Diari que la mesura ja estava activa durant les festes de Nadal, moment en què, teòricament, només es podia accedir al Principat des del país veí del sud per visitar la família o per motius clarament justificats.

Des d’un hotel de la Seu d’Urgell van comentar que durant la darrera jornada van facilitar fins a seixanta documents oficials perquè els clients que s’hi allotjaven volien pujar a Andorra. Tot i la notificació que estan realitzant els allotjaments als turistes, el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, va afirmar que la gent “està completament confosa” i “com que l’anunci no s’ha estès no tenen constància de la possibilitat”.

Per aquest motiu, va asseverar que “a aquells que truquen per confirmar la reserva nosaltres els informem de l’assimilació i s’enduen una alegria”.

En aquest sentit, Sánchez va manifestar que l’ocupació hotelera a la comarca per Pasqua se situa prop del 80%, una xifra que diversos establiments esperen incrementar fins al 100% amb les reserves d’última hora. “Estem contents, tot i que també ens ho esperàvem una mica perquè el turisme de muntanya és bàsicament domèstic i en la situació provocada per la pandèmia és un avantatge”, va assenyalar.

LA UHA MANTÉ L'11% DE RESERVES

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, va afirmar ahir que l’ocupació hotelera prevista per Setmana Santa se situa en un 11%. La xifra, tot i que no sorprèn el sector, suposa una conseqüència directa de les cancel·lacions que han rebut els establiments durant els darrers dies a causa de la prohibició per part de la Generalitat de no permetre l’entrada de catalans al país. “Dilluns ens situàvem sobre un 12% i en pocs dies les notícies han fet que caigui un punt més”, va exposar. Pujol va voler ser optimista i va confiar en la proliferació de reserves “de visitants francesos”.

LA SEU AIXECA LES RESTRICCIONS PER LA MILLORA DE LES DADES

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va aixecar ahir les mesures restrictives actuals al municipi davant la millora de les dades epidemiològiques de la pandèmia del coronavirus. Segons va informar l’ens municipal a través d’un comunicat, l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, va remarcar que s’ha pogut revertir la tendència a l’alça dels contagis que tenien en els darrers quinze dies gràcies a l’aplicació de les restriccions i la bona col·laboració de la ciutadania. Així doncs, la capital alturgellenca mostra unes xifres d’incidència clarament a la baixa, i això els permet tornar a la normalitat i a les mateixes restriccions que presenta tot Catalunya. A més a més, des de l’administració municipal van exposar que ahir l’índex de risc de rebrot se situava en 465,11, amb una taxa de transmissió del 0,81, i amb tan sols un pacient ingressat al Sant Hospital. Tot i la millora de la situació epidemiològica, l’alcalde va recordar a tota la població que segueixi actuant amb responsabilitat, sobretot durant les vacances de Setmana Santa, per evitar la propagació del virus. En aquest context, l’aixecament de les mesures restrictives comporta poder tornar a activar les activitats extraescolars, la celebració de les competicions i les activitats esportives, l’obertura dels centres educatius de música, art i dansa, i les sales d’exposicions, així com totes les instal·lacions esportives municipals. També es reobriran els parcs infantils i es podran dur a terme tots els actes culturals que estaven previstos.

tracking