interior

Tres plusos del CRA atorgats a carcellers pengen d'un fil

La direcció de la presó està fent un informe a petició de Funció Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dels complements de responsabilitat afegida (CRA) atorgats a funcionaris de la presó pengen d’un fil. El secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, va explicar, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que la direcció del centre penitenciari està fent un informe després de ser interpel·lada pel ministeri de Funció Pública sobre els plusos.

Segons van explicar fonts del centre penitenciari, s’ha trobat que ara aquests CRA no estarien justificats. La situació hauria derivat de la reincorporació del que va ser director adjunt Ismael Alarcón a la plaça original. Llavors el penitenciari que havia estat ocupant les seves funcions de comandament ja no hauria de seguir fent-ho i per tant no tindria sentit el seu CRA. I, al seu torn, aquest segon funcionari hauria tornat al seu lloc invalidant també un altre CRA. En definitiva, segons les fonts, els complements haurien caigut “en cascada” fruit del retorn d’Alarcón a la seva plaça.

Aquests tres plusos farien part dels set vigents al centre penitenciari de la Comella. Els altres, però, no estarien en discussió. Les fonts consultades van defensar que tot plegat neix del fet de la manca de concursos de promoció interna els darrers anys que ha provocat que les ocupacions de comandament s’hagin hagut de cobrir a través d’aquests complements de responsabilitat afegida perquè “s’han anat generant necessitats”.

Els complements han generat malestar en una part de la plantilla que acusa l’actual direcció de donar-los a persones afins, queixa que el director de la Comella va negar en una entrevista al Diari en la qual va defensar que no hi havia cap preferència entre treballadors i que s’havien atorgat els cinc necessaris per al bon funcionament del centre. El secretari d’Estat va assegurar que els tres CRA no s’han anul·lat, que el procés està pendent de l’informe de la direcció de la presó.

CANVI EN EL CODI DEL DRET A LA DEFENSA

El consell de ministres va aprovar ahir una nova modificació del reglament del dret a la defensa i l’assistència tècnica lletrada amb l’objectiu que les persones que utilitzin el servei de mediació puguin tenir el suport tècnic lletrat, especialment quan es tracta d’atorgar un conveni de separació matrimonial, de divorci o de regulació de mesures paternofilials, que posteriorment ha de ser homologat judicialment. A més, s’introdueixen la defensa i l’assistència tècnica lletrada de víctimes de violència de gènere o domèstica, així com per a les víctimes de tràfic d’éssers humans. I també que en cas de situació econòmica desfavorable o d’insolvència l’assistència sigui gratuïta.

tracking