L'associació de carburants es queixa de “tracte discriminatori”

El sector afirma que Govern “no ha volgut arribar a cap consens” per la taxa

L'associació de carburants es queixa de “tracte discriminatori”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants (Asidca) va denunciar ahir un “tracte discriminatori” per part del Govern. El sector sustenta l’acusació basant-se en les declaracions que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va fer dimarts sobre la voluntat d’eliminar els plàstics d’un sol ús. L’associació va exposar que aquesta és una de les mesures incloses a la declaració de l’estat d’emergència climàtica però que en el cas dels plàstics la decisió “s’ha ajornat perquè no hi ha hagut temps de reunir-se i d’assolir el màxim consens amb el sector”. Una voluntat, van afirmar, que “no ha existit amb els carburants” amb relació a la nova taxa als hidrocarburs. “Amb nosaltres no s’ha volgut arribar a cap consens, ha estat sí o sí”, van sentenciar.

L’Asidca també es va referir a la pèrdua del diferencial de preu. L’entitat destaca que “si tens un bon diferencial de preu la venda augmenta”. Com a exemple van indicar que “mentre que els francesos posen 52 litres de mitjana, els espanyols només posen 40 litres”. “Amb la taxa baixarà el diferencial de preu i vendrem menys”, van concloure. Tampoc consideren correcte comparar la pressió fiscal d’Andorra amb la de França i Espanya si no es té en compte el salari mínim, el preu del lloguer o el cost de fer una estació en cadascun dels països. Van remarcar també que en els darrers 10 anys s’han introduït l’IGI i l’impost de societats al qual les empreses han hagut de fer front. Tanmateix, insisteixen que França i Espanya han aturat per a aquest any tots els augments d’impostos previstos sobre el carburant.

Per tot, demanen als consellers generals que a l’hora de votar la llei tinguin en compte que han dit que en temps de crisi no s’han de tocar impostos.

tracking