Andorra la Vella donarà més ajudes a les famílies en crisi per la Covid

La corporació liquida els comptes del 2020 amb un superàvit d’11,6 milions d’euros

Andorra la Vella donarà més ajudes a les famílies en crisi per la CovidCOMÚ ALV / TONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir durant la sessió de consell una ampliació de les prestacions a les famílies i comerços de la parròquia amb dificultats a causa de la pandèmia. La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que la voluntat de la corporació és vetllar per mantenir els llocs de treball i el benestar de la ciutadania. Així doncs, la modificació del reglament de prestacions socials permetrà subvencionar serveis externs al comú com ara l’atenció domiciliària, guarda a domicili, activitats de lleure o serveis funeraris. Les ajudes també s’amplien als 33 hotels i els vuit pubs de la parròquia, els quals també es podran beneficiar de l’exempció del pagament de l’impost de radicació comercial i de les taxes d’higiene pública i enllumenat.

Per la seva banda, la consellera de PS+I Dolors Carmona va manifestar que tot i que valoren positivament l’augment de les ajudes, consideren que el comú s’hauria d’avançar en la detecció de necessitats en un futur. “Hem de ser proactius, tenir el full de ruta per avançar-nos a les circumstàncies que puguin sorgir”, va asseverar.

Durant la sessió de consell de comú també es va aprovar per unanimitat el tancament dels comptes del 2020. La corporació va liquidar el pressupost amb un superàvit d’11,6 milions d’euros i es van registrar uns ingressos de 46,3 milions i unes despeses de 34,6 milions. Marsol va destacar que el tancament pressupostari de l’exercici s’ha vist marcat per la irrupció de la pandèmia i el superàvit es deu a un romanent circumstancial, ja que “no vam poder realitzar totes les adjudicacions que teníem previstes”. Per aquest motiu, ahir també es va aprovar la reconducció d’1,3 milions d’euros al pressupost d’aquest exercici per fer front als pagaments compromesos, com les obres dels Serradells i els dos milions d’euros pel fons de solidaritat del Govern. Amb tot, el superàvit real seria de 300.000 euros.

La cònsol va assenyalar que els ingressos provinents de la construcció han servit per pal·liar la disminució experimentada en les recaptacions dels aparcaments, que ascendeix fins a un milió d’euros, o a la partida que es va haver de destinar a les ajudes a la ciutadania. Carmona va donar suport al tancament “perquè es tracta d’una situació complexa”.

tracking