El Govern enllestirà el 2021 les 28 accions sobre l'emergència climàtica

Calvó afirma que la nova taxa als carburants no afectarà la competitivitat del Principat

El Govern enllestirà el 2021 les 28 accions sobre l'emergència climàticaCONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va manifestar ahir davant de la comissió legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient que el Govern té previst enllestir aquest exercici la majoria d’accions en el marc de la declaració d’emergència climàtica. Ho va fer durant una compareixença al Consell General per retre comptes sobre l’estat en el qual es troben les accions que especifica la declaració. “Les nostres competències gairebé estan acabades o en curs, i la majoria les finalitzarem aquest any o el vinent”, va indicar.

La ministra va exposar que entre els projectes més importants en el marc de la declaració es troba impulsar la llei d’economia circular i la llei òmnibus per a la pràctica agrícola i ramadera. I va posar en relleu que també estan treballant en un reglament de contaminació lumínica, una aplicació que serveixi per homogeneïtzar i agilitzar la recepció d’informació sobre el consum dels vehicles, i la realització d’un estudi sobre la viabilitat de reduir la incineració de residus. Calvó va recordar que l’objectiu de la declaració de l’emergència climàtica que es va aprovar per unanimitat el 23 de gener del 2020 al Consell General és assolir la neutralitat carboni.

Durant la compareixença Calvó també va destacar que la nova taxa al carboni no afectarà la competitivitat d’Andorra. Ho va afirmar en resposta a una qüestió realitzada pel conseller de grup parlamentari de terceravia Oliver Alís, qui va mostrar la seva preocupació per l’impacte que pugui tenir aquest impost en la competitivitat del sector i en l’economia de les famílies, sobretot amb la situació actual per la pandèmia. Calvó va assenyalar que des del Govern ja tenen prevista l’afectació per un import 36 euros anuals per família i va exposar que la seva voluntat és suplir el sobrecost amb la reducció del preu del transport escolar i dels abonaments mensuals.

tracking