Pla de xoc contra el malbaratament alimentari i els plàstics d'un sol ús

La futura llei de l’economia circular preveu que s’eliminin determinats productes dels comerços

Pla de xoc contra el malbaratament alimentari i els plàstics d'un sol ús

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern preveu un pla de xoc contra el malbaratament alimentari i l’ús de plàstics no reutilitzables a través de la futura llei de l’economia circular. Ho va afirmar ahir en roda de premsa la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, qui va manifestar que el text es troba en un estadi molt avançat i la voluntat és que entri a tràmit abans de l’estiu. Així doncs, va explicar que una de les accions que es preveuen en la legislació és treballar amb la restauració i els centres comercials per instaurar indicadors de consum i determinades obligacions, com ara “que ens puguem emportar allò que sobra a casa”.

A més, la llei també inclou la prohibició de diversos productes de plàstic d’un sol ús que ja disposen d’una alternativa sostenible, com per exemple els bastonets per a les orelles o els plats i coberts d’aquest material. Calvó va puntualitzar que “el text planteja la seva abolició en un termini raonable perquè els establiments comercials puguin retirar els estocs”. I va afegir que per a aquells articles que encara no disposen d’una alternativa ecològica, l’executiu preveu elaborar plans de reducció per disminuir-ne el consum els pròxims anys.

Quant al balanç de la gestió dels residus el 2020, la directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, va manifestar que durant el 2020 es van generar 133.336 tones de residus, una xifra que suposa una reducció de l’1,5% respecte a l’exercici anterior. La directora també va comentar que tot i que la generació de residus sanitaris va incrementar en un 76% en comparació amb el 2019 a causa de la pandèmia, la recollida selectiva va tenir un descens generalitzat en totes les fraccions. La recollida del vidre va caure un 10,8%, la dels envasos lleugers un 8,2%, i la del paper i el cartró un 10,7%. Ferrer va destacar que tot i la davallada, el percentatge de reciclatge s’ha mantingut estable, en un 47%.

tracking