Alt Urgell

L'hospital de la Seu implanta l'avortament

El patronat aprova per majoria demanar al departament de Salut de la Generalitat que autoritzi el procediment d'interrupció voluntària de l'embaràs

Hospital de la Seu

Hospital de la SeuMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell (FSH) ha aprovat aquesta tarda sol·licitar al departament de Salut de la Generalitat que autoritzi el procediment d'interrupció voluntària de l'embaràs per la via farmacològica. El centre mèdic, que assisteix a tota la comarca de l'Alt Urgell, es convertirà així en el segon hospital de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran on es podrà practicar l'avortament fins a les nou setmanes de gestació.

El president del patronat i alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha explicat que esperen tenir a punt tots els tràmits, que inclouen la creació del circuit per a la pràctica de la interrupció i l'autorització de Salut "en un termini d'entre 3 i 4 mesos, similar el procés dut a terme a l'hospital de Pallars ". "Prioritzarem realitzar-lo amb ginecòlegs nostres, sempre que tots els professionals no al·leguin el dret a l'objecció de consciència". En el cas que no sigui possible, ha continuat, "ja tenim la via B i estem en contacte amb la gerència de Gestió de Serveis Sanitaris i de l'Arnau de Vilanova per poder fer-ho amb els seus professionals". Fàbrega ha recordat que feia mesos que l'àrea de maternoinfantil de centre sanitari treballava per fer possible la pràctica perquè "és un dret de les dones i la responsabilitat i el deure del sistema públic és el d'oferir el màxim de serveis de la cartera que ofereix el departament de Salut".

Acord per majoria

L'acord per tirar endavant l'avortament farmacològic a la Seu ha estat sotmès a votació dels integrants del patronat. En formen part representants del departament de Salut, de l'ajuntament de la Seu, del Bisbat d'Urgell i de la ciutadania. Fàbrega ha descartat donar detalls sobre la votació en tractar-se "d'una qüestió que no és pública" encara que ha dit que l'acord ha estat "per majoria però no per unanimitat".

Empresa pública

El president del patronat també ha explicat que la reunió ha servit per "avançar" en la creació "d'una empresa pública" que assumeixi la titularitat i la gestió de la Fundació Sant Hospital. El patronat es mantindrà com a òrgan consultiu i de relació amb la ciutadania.

tracking