x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Espot assegura que la ciutadania avala la gestió del Govern sobre la pandèmia

Lamenta no haver comunicat “la feina ingent” que s’ha fet en matèria de política exterior
Entrevista al cap de Govern, Xavier Espot

Entrevista al cap de Govern, Xavier Espot

Parlem-ne. Entrevista al cap de Govern, Xavier Espot

El cap de Govern, Xavier Espot, al plató de DiariTV.

Espot assegura que la ciutadania avala la gestió del Govern sobre la pandèmia

El cap de Govern, Xavier Espot, al plató de DiariTV.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/05/2021 a les 13:18
El cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar ahir al programa Parlem-ne, de DiariTV, que la ciutadania avala la gestió feta pel Govern durant la pandèmia. “La gran majoria de la població valora positivament l’actuació del Govern i de les institucions del país”, va assenyalar Espot, que va matisar que malgrat que la majoria de comentaris de la ciutadania que li han arribat són favorables, també n’ha rebut de crítics. El cap de Govern va admetre que la pandèmia l’ha afectat, ja que “soc un ésser humà i no soc aliè a la duresa de la situació que hem viscut aquest any”, i que “l’he viscuda amb un nivell de responsabilitat que poques persones han hagut d’assumir en aquest país”. Preguntat per si en algun moment havia pensat a dimitir, Espot va ser molt clar: “En cap moment m’ha passat pel cap abdicar de les meves responsabilitats, ja que hauria estat incomprensible i inconcebible per als nostres ciutadans que el cap de Govern hagués abandonat el vaixell.”

El líder demòcrata també va defensar la feina de l’executiu tripartit perquè “a vegades hi ha certes crítiques que trobo injustes”. Assegurant que hi ha hagut “molta feina” en aquest darrer any que “no ha sortit a llum”, Espot va sumar als “errors” del Govern “no haver comunicat prou bé la feina ingent que s’ha fet en matèria de política exterior”.

Respecte a les vacunacions i abans de la decisió de l’executiu de suspendre cautelarment l’administració de la vacuna d’AstraZeneca, Espot va admetre que “és normal” que la gent “pugui estar neguitosa”, però va assegurar de manera contundent que “ha d’estar tranquil·la”.

El cap de Govern va incloure entre els encerts de l’executiu la logística de vacunació, que ha estat “impecable”. Va defensar no haver adquirit vaccins sense traçabilitat ni fiabilitat i va recordar que s’està vacunant percentualment al mateix ritme que a Espanya i França. “Per molta pressió que facin, els països veïns estan en la mateixa situació que nosaltres”, va indicar Espot, que va recordar que l’actual problema en la vaccinació és de ritme de fabricació i d’enviament.

D’altra banda i preguntat per si l’executiu havia fet bé de no permetre esquiar no només els ciutadans francesos sinó també els espanyols, el líder taronja va defensar aquesta decisió. Primer va assegurar que la decisió no va venir per pressions de França, “va ser sobirana, ningú ens hi va obligar”. Després va defensar que ha estat “una decisió geopolítica i sanitària encertada”. I per últim va afegir que “no és casualitat que Andorra estigui assimilada a l’Arieja i els Pirineus Orientals, que és l’únic baló d’oxigen econòmic que tenim actualment”.

Va insistir que d’haver obert les estacions als estrangers hauria provocat la prohibició de França d’entrada als seus ciutadans. I com que moltes comunitats espanyoles estaven tancades “l’impacte econòmic hauria estat molt minso al costat dels avantatges que n’hem tret”. Respecte als esquiadors forans a les pistes, va dir que “no podem posar un policia darrere de cada turista, ni un policia darrere de cada negoci”.

Per últim, va assegurar que l’executiu exhaurirà la legislatura, “perquè no hi veig cap motiu per no haver de continuar”.
Veure’n més
35
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts