La fiscalia retira els càrrecs a l'autor de l'accident mortal de bugui a Arinsal

L’acusació particular sol·licita 160.000 euros pels danys morals a la família de la víctima del sinistre

La fiscalia retira els càrrecs a l'autor de l'accident mortal de bugui a ArinsalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir l’autor de l’accident mortal que es va produir amb un bugui a Arinsal el 2015. L’home, no resident, està acusat d’un delicte major d’homicidi per imprudència, per haver, presumptament, causat el sinistre i, conseqüentment, la mort de la seva parella, una resident holandesa d’uns 30 anys. Malgrat que la fiscalia tenia previst sol·licitar una condemna de divuit mesos de presó condicional, finalment va decidir retirar els càrrecs al processat i demanar-ne l’absolució. El Ministeri Públic va al·legar que a través de les proves presentades durant la vista oral “s’evidencia que tan sols va ser un tràgic incident” i que “no hi va haver cap mena d’imprudència per part del conductor del vehicle”.

El succés va tenir lloc el 31 d’octubre del 2015 als dominis esquiables de l’estació Vallnord-Pal Arinsal, quan el processat i la víctima van bolcar amb el vehicle en una zona propera al pic de la Capa. Segons van explicar ahir en seu judicial els diversos testimonis, la parella estava circulant per una zona complicada fora pista, quan en el transcurs de l’ascens van topar amb una pedra i van provocar l’accident que va causar la defunció de la dona, qui va sortir ejectada del cotxe.

Durant el judici l’acusat va afirmar que amb la seva parella acostumaven a anar d’excursió amb el bugui per zones de muntanya i “coneixíem els camins per on anàvem. Som conductors experts en aquesta mena d’automòbils”. A més, l’home va defensar que els dos portaven el cinturó de seguretat cordat, tot i que va matisar que la seva parella “el portava mal posat perquè tenia el gos a la falda”. I va justificar la sortida fora pistes exposant que no en van ser conscients i que en cap moment van visualitzar algun cartell que els indiqués que no es permetia el pas per aquella zona. El presumpte autor del sinistre també va exposar que la víctima i ell feia més de cinc anys que estaven junts i que coneixia tota la seva família i hi havia molt bona relació. “Vaig ajudar la meva parella a tenir una bona relació amb els seus pares després que ella marxés de casa quan tenia 15 anys”, va recalcar l’home.

Per la seva banda, l’acusació particular, qui representa els familiars de la víctima, va mantenir la pena prèvia de divuit mesos de presó condicional i va demanar el pagament de 160.000 euros en concepte de responsabilitat civil. La lletrada va al·legar que la mort de la jove va provocar un moment d’impàs per als pares i el germà d’ella, els quals va informar que pateixen una depressió des dels fets. “El pare va haver de deixar la feina i els han reduït molt els ingressos, i el germà va tornar a tenir problemes d’addicció arran de l’incident”, va dir.

Per cloure, l’advocat de la defensa va sol·licitar l’absolució del seu client posant de manifest que els fets succeïts el 2015 van ser un accident casual que també va afectar de forma “notable” l’acusat, ja que “cal recordar que va perdre la dona que estimava en l’accident”. I va reafirmar que l’home va circular en tot moment pel circuit marcat.

tracking