Pandèmia mundial

Salut vacuna 909 persones durant el cap de setmana

L'administració de dosis d'AstraZeneca no ha provocat incidències destacades

Vacunació d'un home traslladat per la Creu Roja a la plaça de braus avui dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 909 persones han rebut la vacuna d'AstraZeneca durant el primer cap de setmana d'administració de dosis a la població general que s'està fent a la plaça de braus d'Andorra la Vella, segons ha anunciat la secretària d'Estat de Salut aquest migdia, que ha detallat que es van posar 445 dosis dissabte i 464 diumenge. Helena Mas ha remarcat que no consten casos d'efectes secundaris per la punxada del fàrmac "més enllà de petits malestars" i ha recordat que es pot prendre un paracetamol abans o després de rebre la dosi.

La secretària d'Estat de Salut ha assenyalat que el procés de vacunació estrenat dissabte s'està desenvolupant sense incidències més enllà d'algun error en l'enviament dels SMS de convocatòria i perquè s'ha citat alguna persona que feia menys de 180 dies que ha passat la Covid-19 i per tant no se li ha pogut posar el vaccí. I ha indicat que el ministeri de Salut treballa perquè no hi hagi aquests errors i no es convoqui als pacients que han tingut el virus fa menys de sis mesos.

Helena Mas ha informat que ja s'han administrat 3.611 dosis de vacunes, de les quals 2.349 corresponen a la primera injecció i ha afirmat que de moment es manté el dispositiu de vacunacions posar mig miler de vaccins al dia. El ritme d'administració augmentarà quan hi hagi més unitats disponibles i més recursos humans en l'operativa i ha recordat que tal i com estava previst avui han d'arribar al Principat 5.800 dosis de Pfizer procedents d'Espanya.

El total de persones inscrites a la plataforma de vacunació són 25.665 de les quals 4.142 tenen més de 70 anys, que són la franja que s'està vacunant ara. Mas ha convidat la ciutadania ha donar-se d'alta a la plataforma per rebre la immunització contra el SARS-CoV-2.

tracking