El pa a 20 quilòmetres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va afrontar 7 de gener passat un paquet de restriccions per frenar els contagis de coronavirus. Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb les policies locals, van iniciar el desplegament de 258 punts de control per vigilar el compliment de les restriccions, que incloïen un confinament municipal.

Fonts de la policia catalana van detallar que en aquests punts, que estan actius durant tot el dia, s’efectuen controls de pas en què es fan comprovacions selectives.

També es van planificar controls en els accessos als serveis de trens de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat.

El control de la mobilitat perquè no hi hagi desplaçaments innecessaris entre municipis se suma a la vigilància nocturna per garantir que es compleix el toc de queda. Els Mossos poden requerir una declaració d’autoresponsabilitat o document acreditatiu.

Malauradament, hi ha moltes anècdotes: un home que va demanar a la Guàrdia Civil un descompte per haver estat sancionat dues vegades en dos dies; un altre que anava a passejar el gos a set quilòmetres del seu domicili; o un home que es va excusar al volant del seu cotxe perquè anava a comprar el pa, a 20 quilòmetres de distància del seu poble.

Aquesta mesura no afecta qui es desplaça per motius laborals o d’estudi, per causa major, per tenir cura de dependents o per tornar al domicili en el qual estan empadronats. Tot i això, fa uns dies al País Valencià més de tres mil persones van ser sancionades al llarg de tot el territori per no complir amb l’estipulat i les imatges d’embussos a les sortides de les principals ciutats es van fer virals. Sempre hi ha qui ho intenta amb l’esperança que li surti bé.

tracking