activitats

El Govern havia advertit sobre la gestió dels animals

El Govern havia advertit sobre la gestió dels animals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Medi Ambient i Sostenibilitat havia advertit en diverses ocasions sobre la gestió dels animals salvatges als antics directius de Naturlandia. Així es desprèn d’un informe que va sol·licitar Apapma al Govern, en el qual va expressar la necessitat de dur a terme una esterilització dels mascles i les femelles del parc i realitzar una planificació adequada de la reproducció dels animals. En aquest sentit, en la nota de Medi Amibent també insten a buscar una sortida als excedents de fauna existents al parc, ja que el recinte supera la capacitat màxima permesa.

Així doncs, el 2015 es van efectuar implants subcutanis en ossos Suprelorin que no van resultar efectius per evitar la reproducció de l’espècie. Davant aquest fracàs, durant el anys 17 i 18 els tècnics de Medi Ambient van instar els rectors de l’ecoparc que fessin una planificació acurada del control de població i reproducció de les espècies que hi vivien.

Apapma també va demanar plantejar la possibilitat que els exemplars dels plantígrads que havien arribat del parc espanyol de Cabárceno, a la qual cosa el ministeri va contestar que sí, “sempre que el parc els accepti”. Finalment, en el mateix informe, Medi Ambient va confirmar que els animals domèstics de renda que es troben al parc lauredià “formen part d’una explotació agrària ramadera que està degudament autoritzada i consta inscrita al registre d'explotacions agràries sota la titularitat de la societat”.

tracking