internacional

Castex promet accelerar tot el procés de vacunació a França

Castex promet accelerar tot el procés de vacunació a FrançaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre de França, Jean Castex, va assegurar ahir que el Govern que lidera farà “tot el possible” per garantir al més aviat possible les vacunes a la població atesa l’aparició de noves variants de coronavirus, més contagioses. “Ens enfrontem a un mes, un mes i mig, dos mesos molt sensibles per les variants del coronavirus”, va explicar el primer ministre durant una visita amb restauradors.

Pel que fa a la reobertura de l’hostaleria, encara per definir, Castex va dir a Le Figaro que cal estar preparats pel dia en què “puguem pitjar el botó” de la reobertura. Qüestionat pel president de la comunitat urbana de Guéret, Eric Correia, sobre la intermitent obertura dels centres d’entreteniment, el primer ministre gal va convidar la població que miressin més enllà i “a fer-se una passejada per Alemanya i Itàlia per a veure el que els compensa”.

El dirigient francès va realitzar també una valoració de la situació sanitària del país i de l’evolució de la pandèmia. Així doncs, va indicar que les autoritats sanitàries franceses havien informat divendres passat d’un total de 23.507 nous casos de coronavirus i de 239 morts confirmades a causa de la malaltia al llarg de les darreres 24 hores.

Amb aquestes xifres, el total de persones difuntes és de 88.100 a França, que acumula 3.859.102 des de l’inici de la pandèmia. En un comunicat de divendres del ministeri de Salut es detallava també que 24.765 persones segueixen ingressades en centres hospitalaris, 1.397 en les últimes 24 hores.

El nombre de pacients en les unitats de vigilància intensiva és de 3.680, unes xifres que semblen haver-se estabilitzat després de diversos dies de pujades i que es mantenen allunyades de les que es van registrar durant el pic de la segona onada durant la tardor passada, amb 4.900 pacients i, sobretot, de la primera onada, la primavera del 2020, amb 7.000 aproximadament.

tracking