pandèmia mundial

Andorra supera els 11.000 contagis des de l'inici de la crisi sanitària

El ministeri de Salut va reportar que s’havien diagnosticat 21 nous casos en 24 hores

Andorra supera els 11.000 contagis des de l'inici de la crisi sanitàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha superat els 11.000 casos positius de coronavirus des que es va detectar el primer cas de Covid-19 al país el passat 2 de març. Després dels 21 nous contagis que va informar ahir el ministeri de Salut, l’actual xifra de persones que han contret la malaltia se situa en 11.019. Cal recordar que el primer cas que es va diagnosticar va ser el d’un jove que venia procedent del nord d’Itàlia, una de les zones d’Europa més castigades durant la primera onada.

En relació amb els casos actius, la sitaució es manté pràcticament igual que divendres passat, i ahir només es va produir un lleuger increment de 6 casos. Així doncs es va passar dels 302 que hi havia fa dos dies als 308 que hi havia ahir. A la pràctica aquest fet indica que van rebre l’alta un total de 15 persones durant la jornada de dissabte. Aquests pacients que han superat la malaltia se sumen als que ja ho han fet des de l’inici de la crisi sanitària i se situen ja en 10.599. Pel que fa a les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19, la xifra es manté en 112.

D’altra banda, la pressió sobre el sistema sanitari, que és un dels principals indicadors de l’evolució de la tercera onada, tal com ha repetit en diverses rodes de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es manté estable i registra les mateixes xifres que fa 24 hores. Cal recordar, doncs, que hi ha 12 pacients que es troben internats a la planta Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més a més, hi ha un total de 8 persones que es troben ingressades a la Unitat de Cures Intensives de la mateixa planta. D’aquestes, cal destacar que són sis les que requereixen ventilació mecànica.

Un altre dels punts importants en l’evolució de la pandèmia és el centre sociosanitari d’El Cedre, on el ministeri va instal·lar una planta de Covid Geriàtric per a les persones d’avançada edat que es contagiessin de la malaltia i atenent les especials necessitats de cura que poden tenir. Aquesta infraestructura, com ja és habitual en els darrers dies, continua sense tenir cap persona ingressada contagiada pel coronavirus.

En relació amb la situació que s’està vivint en les diferents modalitats del sistema educatiu que té el país, el ministeri de Salut va notificar ahir que un total de 10 aules es troben sota vigilància activa. D’aquestes, els alumnes de tres es troben tots confinats en els seus domicilis. A les set aules restants, se’ls aplica només restriccions de mobilitat i aïllament només a una part del seu alumnat. Finalment, cal destacar també que hi ha un total de 21 aules que es troben fent classe, però que el ministeri els està aplicant una vigilància passiva.

Salut va informar que divendres passat, abans que s’iniciés ahir la campanya de vacunació per a la població en general a l’antiga plaça de Braus d’Andorra la Vella, s’havien administrat un total de 120 vaccins.

tracking